Біля Часого Яру спостерігається накопичення російських військ: яка ситуація на Бахмутському напрямку (відео)

Російська армія не припиняє штурми на Бахмутському напрямку, ворог раз за разом проводить атаки в місцях, де бачить вразливість.

Основна напруга для ЗСУ зосереджується навколо населених пунктів Богданівка та Іванівське, а також у районах Кліщіївки та Андріївки. Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” розповів прес-офіцер 26 артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков.

“Тривають бойові дії. Росіяни намагаються попередні свої плани реалізовувати. Це безпосередньо вони хочуть захопити Богданівку, Іванівське, Кліщіївку та Андріївку. Саме тут ми можемо спостерігати найбільші їхні зусилля, штурмові дії з залученням броньованої техніки. І звичайно, все це підтримується вогнем артилерії, працюють їхні FPV-дрони, БПЛА-розвідники. Ну і додається, на жаль, уже звичне явище, як використання КАБів.

Якщо дивитися за зведеннями, то до десяти штурмів щоденно зараз є, але ми могли спостерігати і 20 свій час, і більше 20-ти. Тобто ми можемо сказати, що такої фіксованої цифри немає . До того ж ворог здійснює свої штурмові дії з механізованою складовою, а також просто піхотними підрозділами. Однак він постійно намагається нас штурмувати на різних ділянках”, – розповів Олег Калашніков.

Біля Часового Яру спостерігається концентрування російських військ.

“Тут ми можемо бачити концентрування ще з минулого року і елітних їхніх підрозділів. Повітряно-десантні війська дійсно вважаються елітою російської армії. Також ми могли спостерігати і спецпризначенців, і безпосередньо піхоту –  “бога полів”. Без піхоти не проводиться жодний контрнаступ чи штурмові дії. Піхотних підрозділів дуже багато. Але тут треба зазначити, що регулярні піхотні підрозділи 2, 3-го армійських корпусів зазнають втрат, тому ми бачимо більшу кількість мотострілецьких полків, сформованих з територіальної оборони.

Також спостерігаємо різні ПВК, вони постійно міняються між собою – добровольчі корпуси, “Барсікі” їхні. І штурмові кримінальні загони, – розповів речник 26-ї бригади.

Previous post Генштаб ЗСУ: Яка ситуація на фронті 28 березня – новини на LB.ua
Next post У СБУ бачать “чітку співпрацю” Telegram з Роскомнаглядом та ФСБ | новини України