Шевченко назвав оголошення себе в розшук «підтвердженням заангажованості слідства»

Колишній голова Національного банку Кирило Шевченко прокоментував повідомлення про оголошення його в розшук Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Шевченко заперечив, що переховується від слідства. За його словами, він офіційно повідомив обидва відомства про те, де перебуває, а також звернувся до місцевого посольства із проханням надати приміщення для відеозв’язку на час допитів.

Читайте також: Ексгенерал СБУ Наумов отримав в Україні другу підозру, поки перебуває за ґратами у Сербії

«Я подав усі відповідні клопотання та зробив усі необхідні дії щодо залучення мене до слідчих дій у порядку, встановленому законодавством. Але вочевидь питання не в процедурах юриспруденції. Із цієї «нафталінової» справи хочуть зліпити «перемогу». Вважаю, що оголошення мене у розшук за викладених вище обставин – є зайвим підтвердженням заангажованості та політизованості слідства», – заявив ексголова НБУ.

Він висловив впевненість у своїй правоті та закликав НАБУ «забезпечити відкритість, прозорість та неупередженість процесу».

Національне антикорупційне бюро 24 жовтня оголосило у розшук колишнього голову Нацбанку Кирила Шевченка. Як додають у НАБУ, йдеться про справу щодо розкрадання понад 200 мільйонів гривень АТ «Укргазбанк», коли Шевченко працював там.

Читайте також: Заява «Мотор Січі»: схвильовані затриманням Богуслаєва за «такими обурливими підозрами»

4 жовтня голова Національного банку Кирило Шевченко подав на розгляд президенту України заяву про відставку. Він пояснив рішення залишити посаду голови Нацбанку станом свого здоров’я. 6 жовтня Верховна Рада затвердила його звільнення.

Того ж дня НАБУ та САП повідомили про викриття протиправної діяльності службових осіб державного банку «Укргазбанк», яка призвела до збитків у сумі понад 206 млн грн. Про підозру повідомлено п’ятьом основним фігурантам цього злочину, серед яких Кирило Шевченко, який з 2014 року був першим заступником голови правління «Укргазбанку», а з 2015 року – головою його правління.

Сам Шевченко назвав підозру йому неочікуваною та вважає її політичним переслідуванням.

Previous post Росія заборонила в’їзд депутатам ПАРЄ та постачальникам зброї для України
Next post Шевченко назвав оголошення себе в розшук «підтвердженням заангажованості слідства»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *