Кулеба заявив, що реакція світу на підрив Росією Каховської ГЕС завдала великої шкоди – Політика

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що реакція світу на підрив Росією Каховської ГЕС завдала великої шкоди і заслуговує на жорстку критику – за те, що відразу після трагедії ніхто чітко не назвав її винуватця. Про це Кулеба сказав в інтерв’ю Суспільному на телемарафоні.

Главу МЗС запитали, чому реакція міжнародної спільноти на підрив росіянами греблі Каховської ГЕС була досить млявою.

“Це ви ще дипломатично назвали реакцію. Насправді є всі підстави жорстко критикувати той факт, що від самого початку ні західні медіа, ні ряд наших ключових партнерів не назвали чітко винуватця трагедії”, – сказав Кулеба.

Він додав, що зараз у західних медіа з’являється все більше доказів, що вибух влаштувала саме Росія і з’являється чіткість у заявах та публікаціях.

“Але ж заголовки вже набрали мільйони лайків та розповсюджень. Певна вистава сформувалася, і це велика шкода”, – зазначив голова української дипломатії.

Він продовжив, що слід говорити в цілому про стандарти країн-союзниць України та західних медіа, які продовжують спроби будь-що-будь донести позицію Росії.

“Тобто, якщо РФ говорить брехню, а Україна – правду, згідно зі стандартами, все одно потрібно довести позицію Росії. І вся ця брехня завжди знайде “покупця” – так влаштований медіамір”, – пояснив Кулеба.

Глава МЗС наголосив, що водночас із реакцією світу на проблеми, створені вибухом дамби, з наданням допомоги у їх вирішенні “все не так погано”.

  • 6 червня російські окупанти висадили в повітря Каховську ГЕС, внаслідок чого затопило десятки населених пунктів, частина з яких знаходяться на тимчасово окупованій території. Внаслідок вибуху на Каховській ГЕС у Дніпро потрапило понад 150 тонн машинної олії.
  • 15 червня Європарламент визнав руйнування Каховської ГЕС воєнним злочином Росії.
  • За даними NYT, причиною руйнування Каховської гідроелектростанції міг бути підрив проходу під водою. ГЕС будувалася за часів СРСР, тому у Москви були всі інженерні креслення, вона знала про ахіллесову п’яту.

Читайте також: Зеленський звернувся: РФ готує теракт на Запорізькій АЕС з викидом радіації

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У Києві вибухнув газ у багатоповерхівці: що відомо
Next post Мудрик та Забарний потрапили у список спортсменів, які порушили зобов’язання повернутися до України — подробиці