Віталія Кличка можуть звільнити з КМДА під час війни чи ні, розповів нардеп Грищук

Нардеп Роман Грищук прокоментував “Телеграфу” засідання ТСК у ВР по транспорту і тертя держави з міською владою

Ціллю роботи парламентської тимчасової спеціальної комісії (ТСК) по Києву є нібито намір парламентарів, експертного середовища та громадськості вивести діалог між столичною та центральною владами в конструктивний формат. Таку думку “Телеграфу” висловив народний депутат з фракції “Слуга народу” Роман Грищук (обирався у ВР на мажоритарному 222-му окрузі Києва), коментуючи минуле засідання ТСК після гучної відставки начальника київського метрополітену Віктора Брагінського.

Як можна було судити з першого засідання тимчасової спеціальної комісії, вдалося уникнути політизації. Було доволі непогане засідання по кейсу метрополітену. Навіть депутати і очільник Києва (Віталій Кличко. — Авт.) сказали, що це було конструктивно. Якщо у такому руслі будемо продовжувати, то зможемо вийти на якісний результат без політичних звинувачень. Саме тому запрошуємо пресу на засідання ТСК, щоб там проходилися по фактах, а не були якісь політичні маніпуляції з чийогось боку, — зазначив парламентар.

Разом з тим нардеп запевнив, що про відставку голови КМДА наразі взагалі не йдеться: “Хто взагалі може змінити голову КМДА? Я це чую тільки в пресі, більше ніде про такі наміри не чув. У нас є голова військово-цивільної адміністрації, який призначається (Сергій Попко. — Авт.)і до якого у мене є питання. Є обраний мер Києва. Як обраного мера Києва можна звільнити? Тільки на виборах. Вибори під час воєнного стану не можуть проводитися. Відповідно навіть предмету питання (відставки. — Авт.) немає“.

За інформацією кількох джерел “Телеграфу”, на сьогодні питання відставки голови КМДА дійсно не стоїть на порядку денному Банкової, але прискіпливість центральної влади до міських процесів не зменшуватиметься.

У той же час, якщо прибрати політичну та емоційну складові в контексті засідання ТСК, все одно досі не закритими залишаються цілком конкретні системні проблеми міста, про які публічно постійно говорять як деякі експерти, так і пересічні містяни: хаотична забудова міста, транспортна криза, локальні екологічні катастрофи, та й загалом — погіршення комфортного життя у столиці.

До слова, ще один депутат-мажоритарник на правах анонімності повідомив “Телеграфу”, що після Кличка нібито довгий час доведеться вкладати скажені бюджетні кошти в міську інфраструктуру, “тому що все занедбано”, а очільник КМДА тим часом начебто провалює господарський напрямок своєї роботи. І очевидно, просто одними тільки точковими відставками окремих менеджерів розв’язати системні проблеми міста не вдасться.

*Докладніше про розморожені політичні тертя між Банковою і київською владою, кадрові нюанси в оточенні Кличка та системні і точкові проблеми столиці — читайте у статті на “Телеграфі”: “Битва за Київ: Кличко втрачає людей, а конфлікт з Банковою не вщухає. Що далі?“.

Нагадаємо, “Телеграф” провів власне розслідування про очільника київського метро Віктора Брагінського. Було з’ясовано, як сотні мільйонів гривень від “Київського метрополітену” переказують пов’язаній з Брагінським та його партнером компанії та яким чином виводили кошти, що повинні були піти на ремонт метро.

Також повідомлялось, що після звільнення з посади директора столичного метро Віктор Брагінський з’явився на засіданні Бюджетної комісії Київради. Але згодом таки склав мандат депутата КМР.

Previous post ???? СБУ повідомила про підозру ватажкам «днр», які організували «голосування» за п…
Next post Окупанти знищили дві третини енергоблоків, які ДТЕК відновила з минулої зими – виконавчий директор