В Україну прибула делегація групи Європарламенту Renew Europe – новини LB.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією політичної групи Європейського парламенту Renew Europe на чолі з президенткою групи Валері Айє.

Як ідеться на сайті глави держави, під час зустрічі сторони детально зупинилися на питанні прискорення надання Україні військової допомоги з боку європейських столиць.

Також ішлося про європейську інтеграцію України. Зеленський наголосив на необхідності початку переговорного процесу під час бельгійського головування в Раді ЄС у червні поточного року.

“Україна виконала всі чотири рекомендації Європейської комісії, визначені у щорічному пакеті розширення. Проголосовані всі важливі закони, що є непростим питанням під час повномасштабної війни. Але Україна рішучо налаштована підтримувати високий темп інтеграції у Європейський Союз, адже це є зовнішньополітичним пріоритетом нашої держави, а також невід’ємною складовою безпеки України й усього європейського простору”, – сказав Президент.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо впливу й можливих шляхів протидії російській пропаганді у Європі, й усім видам сучасних гібридних атак з боку країни-агресора.

  • Renew Europe – проєвропейська та центристська політична група у Європейському парламенті, що налічує понад сотню депутатів. Як ідеться на їхньому сайті, група виступає за те, аби “повернути споконвічні європейські цінності: мир, свободу, процвітання за часів кліматичної кризи, конфліктів на наших кордонах, тероризму, економічних проблем та тривалого безробіття на нашому континенті”.

Previous post рф вдарила по Харкову новим видом зброї
Next post Захист авто від викрадення – як просто та ефективно це зробити за допомогою фольги