Введення іноземних військ в Україну: Подоляк назвав умови (відео)

Заява президента Франції Еммануеля Макрона про готовність ввести військовий контингент в Україну є надзвичайно важливою, оскільки переводить війну в Україні на загальноєвропейський рівень. І засвідчує, що Європі варто якнайшвидше втрутитися у війну і припинити російську агресію.

Водночас Франції потрібно робити більше у практичній площині і передавати Україні більше зброї та снарядів. Про це в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” заявив радник Голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

“Добре, що він (Макрон – ред.) підняв дискусію на цей рівень, що може будуть потреби в національних контингентах. Немає різниці, що вони будуть робити – тренінги проводити, чи інженерними, логістичними завданнями займатись. Це добре. Але є наступне питання. А може збільшити допомогу саме Франція, яка відповідне місце займає достатньо низьке серед усіх європейських країн щодо надання відповідних інструментів: у даному випадку далекобійних ракет Scalp, чи снарядів дронів, комплектуючих до дронів, чи авіації?

Третє. дуже добре, що вони роблять заяви. І це означає, що інформаційного інтересу буде багато і політичних елітах. У суспільствах цього інтересу буде менше, нажаль…

Політичні європейські еліти абсолютно усвідомлюють тип війни, в якому ми знаходимось, і точно готові в цій війні максимально логістично підтримати Україну – не заявами, як  традиційно було. І слова Макрона хотілося б щоб це перейшло у більш конкретну логістику. Принаймні, про що президент України говорить, давайте збільшимо постачання амуніції”, – заявив Подоляк.

Previous post НАТО можливо збиватиме ракети РФ біля своїх кордонів – новини LB.ua
Next post Йде обговорення передачі Україні винищувачів Gripen – голова міноборони Швеції