“Майже жодних обмежень” – обраний президент Чехії про обсяги військової допомоги Україні – новини України, Політика

Обраний президент Чехії Петро Павло заявив, що не має бути “майже жодних обмежень” у західній військовій допомозі Україні. Він не погоджується з тим, що таку допомогу можна розглядати як “ескалацію”. Про це Павло заявив в інтерв’ю ВВС.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Він сказав, що для нього відправлення західних винищувачів, таких як F-16, “не табу”, але Павло не впевнений, що вони можуть бути доставлені в термін, який може принести користь Україні.

“Ймовірно, мало хто міг уявити, що країни Заходу захочуть надати Україні сучасні основні бойові танки, далекобійну артилерію або зенітні системи”, – сказав він, додавши, що, на жаль, цього ще недостатньо, щоб протистояти значним ресурсам Росії.

Обраний президент Чехії не поділяє думки про те, що такі поставки можна розглядати як “ескалацію”, що існує в деяких європейських столицях, особливо в Берліні.

“У нас немає альтернативи. Якщо ми залишимо Україну без допомоги, вони, найімовірніше, програють цю війну. А якщо вони програють – ми всі програємо”, – сказав він.

Павло також сказав, що він та інші європейські лідери зобов’язані пояснити своєму населенню сенс допомоги Україні.

“Наші міста не руйнуються російською артилерією та ракетами. Але наше майбутнє може бути зруйноване, якщо ми не підтримаємо Україну в успішному завершенні цього конфлікту”, – зазначив він.

  • Павло також заявив, що Україна має отримати дозвіл на вступ до Північноатлантичного альянсу, як тільки закінчиться війна.

Читайте також: Розбір | Наступ неминуче: що готує російсько-українська війна у лютому

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post пояснення розвідки Британії — tsn.ua
Next post Алеку Болдвіну висунули офіційне звинувачення через вбивство операторки з України Галини Гатчінс: фото