Байден виступає у Конгресі зі зверненням “Про стан держави” – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Президент США Джо Байден прибув до Конгресу для виступу перед представниками обох палат із традиційним щорічним зверненням “Про стан держави”. УНН.

Подробиці

Очікується, що у контексті зовнішньої політики Байден торкнеться теми України.

Він розповість про свої зусилля, спрямовані на відновлення американського лідерства на світовій арені. Безумовно, це включає нашу спільну силу, коли йдеться про підтримку України. І, звичайно, загалом йдеться про стратегічну конкуренцію з Китаєм”, — сказав напередодні під час брифінгу представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі.

Серед офіційних гостей на цю подію до Конгресу запрошено посла України до США Оксану Маркарову.

Як зазначили у Білому домі, загалом президент зосередиться на питаннях відновлення економіки США та збільшення робочих місць після пандемії та в умовах глобальної економічної кризи. Він має намір подати план подальшого розвитку економіки.

Також Байден говоритиме про погрози для демократії та звернеться із закликом до республіканців працювати разом.

Додамо

Звернення президента США State of the Union вважається традиційним щорічним посланням глави держави до американців, яке він виголошує на спільному засіданні обох палат Конгресу.

Зазвичай, це відбувається на початку кожного календарного року його перебування на посаді глави держави. Звернення зазвичай є своєрідним звітом президента за минулий рік та охоплює теми економіки країни, бюджету, внутрішньої та зовнішньої політики.

Також нерідко президенти у Конгресі оголошують про нові ініціативи.

Previous post повилітали вікна (фото) — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Рідні турецьких акторів Чагри Читанака та Меліси Асли Памук через землетрус опинилися під завалами: фото