В Україну приїхав голова МОК: спортсменам дадуть більше грошей

В Україну приїхав голова МОК: спортсменам дадуть більше грошей

Фото: Скриншот из видео

Бах відвідав Україну

МОК потроїв фонд підтримки українських спортсменів – із 2,5 мільйона доларів до 7,5 мільйона.


 


Україну в неділю, 3 липня, відвідав президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. Він зустрівся із президентом Володимиром Зеленським, повідомивши про збільшення фінансової допомоги українським спортсменам.


 


“Дякую президентові Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху за рішення виділити новий пакет підтримки для українських олімпійців. Цінуємо ініціативу проведення спеціальної донорської конференції під егідою МОК заради відновлення спортивної інфраструктури в Україні”, – зазначив він.


 


Зеленський наголосив, що війна стала величезним ударом для українського спорту. На сьогодні понад 100 тисяч українських спортсменів не можуть тренуватись, сотні спортивних об’єктів зруйновано.


 


“Російське вторгнення стало жорстким ударом по українському спорту, понад 100 тисяч українських спортсменів не мають можливості тренуватися, сотні спортивних об’єктів зруйновано. 89 спортсменів та тренерів загинули внаслідок бойових дій, 13 перебувають у російському полоні”, – сказав він.


 


У свою чергу Бах підтвердив, що “позиція не допускати російських та білоруських спортсменів залишається незмінною”. “Час зняти таку заборону ще не настав”, – сказав він.


 


Зеленський подякував Баху за “надання допомоги українським олімпійцям, а також за ініціативу провести спеціальну донорську конференцію під егідою МОК задля відновлення спортивної інфраструктури”.


 


“Ми підтримуємо українських олімпійців таким чином, щоб ми могли побачити на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі та на зимових Олімпійських Іграх у Мілані у 2026 році потужну, успішну, горду національну збірну”, – сказав Бах.


 


Він повідомив, що МОК потроїв фонд підтримки українських спортсменів. “Було 2,5 мільйона, тепер 7,5 мільйона доларів. Це дає нам можливість підтримувати понад 3000 українських спортсменів”, – сказав він.


 


Зеленський нагадав, що Україна має намір претендувати на проведення Олімпійських ігор.


 


“Україна може продовжити консультації з комісією, яка вивчає можливості проведення Зимових Олімпійських ігор”, – зазначив Бах.


 


 


 


 

Previous post У День незалежності Білорусі Держдепартамент США нагадав про політичні репресії режиму Лукашенка
Next post поліція повідомила, що декілька людей загинули під час стрілянини в торговому центрі у Копенгагені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *