МОК – про можливий допуск росіян: концепція нейтрального прапора “добре зарекомендувала себе” – новини на УНН

КИЇВ. 30 січня. УНН. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) прокоментував можливий допуск російських спортсменів до міжнародних змагань. В організації наголосили, що виступи під нейтральним прапором добре зарекомендували себе. Про це УНН повідомляє із посиланням на заяву МОК.

Подробиці

МОК у Twitter опублікував Заява на офіційний лист двох спеціальних доповідачів Ради з прав людини ООН, які висловили занепокоєння з приводу рекомендацій комітету усунути російських та білоруських атлетів, ґрунтуючись виключно на їхньому громадянстві.

Цитата

“Концепція, що обговорюється, підтримується переважною більшістю олімпійського руху (…) і відображає те, що ми бачили на практиці протягом останніх двох тижнів на Australian Open. Спортсмени змагалися в турнірі як окремі спортсмени під нейтральним прапором без будь-якої ідентифікації своєї країни. Ця концепція добре зарекомендувала себе і також використовується у велоспорті та ряді професійних ліг у Північній Америці та Європі”, – зазначили у МОК.

“Принципи, на яких базується концепція, відповідають Олімпійській хартії та поважалися та поважаються всіма НОК світу, які виявили, що їхня країна постраждала від війни чи іншого збройного конфлікту”, – наголошується в заяві МОК.

Доповнення

Раніше Міжнародний олімпійський комітет опублікував заяву, у якій припустили, що росіяни та білоруси зможуть виступити на Олімпіаді у Парижі під нейтральним прапором.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024, яка має проходити в Парижі через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.

Президент України Володимир Зеленський у розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном наголосив, що російським спортсменам не місце на Олімпійських іграх у Парижі.

Previous post Буданов: Опозиція в РФ намагається звинувачувати у війні тільки Путіна, а не суспільство – це не так – новини України, Політика
Next post «ЗСУ готуються до найінтенсивнішої фази війни». Час грає проти України чи Росії?