Оргкомітет Олімпіади-2024 дозволить участь спортсменам РФ під “нейтральним прапором” – CNN – Новини України, Спорт

Організатори Олімпійських ігор 2024 року в Парижі заявили, що наслідуватимуть рішення Міжнародного олімпійського комітету допустити участь в іграх для спортсменів з Росії та Білорусі під “нейтральним прапором”. Про це повідомляє CNN.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Агентство повідомляє, що речник організаційного комітету Парижа 2024 підтвердив в електронному листі CNN, що кваліфікація спортсменів буде визначатися рішеннями МОК, Міжнародного паралімпійського комітету та міжнародних федерацій.

Оргкомітет дотримуватиметься санкцій, введених МОК щодо спортсменів з Росії та Білорусі. Для цього кожен із них має заявити статус “нейтрального спортсмена” і “ніяким чином не представляти свою державу або будь-яку іншу організацію у своїй країні”.

Оргкомітет заявив, що “цілком солідарний з Україною, її народом та українським олімпійським і паралімпійським рухами, які зіткнулися з неймовірною кризою”.

“Ми бажаємо, щоб олімпійський рух, паралімпійський рух та спортсмени провели Олімпійські ігри 2024 року в Парижі у дусі світу, поважаючи цінності братства та солідарності”, – сказано у повідомленні.

ДОВІДКА. 25 січня 2023 року МОК заявив, що солідарний із пропозицією Олімпійської ради Азії допустити атлетів з РФ та Білорусі до участі в азіатських змаганнях, де можна буде завоювати ліцензію на виступ на Олімпіаді в Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року. У комітеті припускають, що спортсмени цих країн-союзниць із війни проти України будуть серед “нейтральних учасників”. Глава МОК Томас Бах заявив про намір розглянути допуск російських спортсменів, які “не підтримують війну в Україні”.

Сергій Бережний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Зеленський: Ворог хоче на річницю вторгнення показати нібито наявність якихось шансів у РФ – Політика
Next post юрист розповів про тонкощі цифровізації військового обліку — Ексклюзив ТСН — tsn.ua