iPhone 14 на порятунку життя – смартфон повідомив координати, де машина власника впала зі 120 метрів.

iPhone 14 відіграв життєво важливу роль та врятував життя свого власника. Про це повідомляє 9to5Mac.

Інцидент стався на вулиці Маунт-Вілсон-роуд, Лос-Анджелес, де пізно ввечері чоловік перебував за кермом автомобіля. Внаслідок нещасного випадку транспортний засіб зіткнувся з перешкодою та впав у прірву з висоти понад 120 метрів. Ситуація стала критичною, і власникові терміново була потрібна допомога.

Функція Crash Detection в iPhone14 автоматично виявила ДТП, що сталося. Такі функції призначені для допомоги користувачам в екстремальних ситуаціях та автоматичного повідомлення служб екстреної допомоги у разі потреби.

Після виявлення аварії смартфон попросив власника підтвердити, що з ним усе гаразд. Але через відсутність стільникового зв’язку, не було можливості надіслати підтвердження. Тоді iPhone 14 взяв ініціативу до своїх рук і здійснив дзвінок за допомогою функції Emergency SOS та супутникового зв’язку. Смартфон автоматично направив у текстовому форматі координати місцезнаходження користувача співробітникам Apple.

Фахівці компанії негайно зв’язалися з пошуковими системами, передавши координати аварії. Рятувальники вже невдовзі прибули на місце події. Вони використовували вертоліт, щоб дістатися до автомобіля, що впав у прірву.

Завдяки iPhone 14 рятувальники змогли оперативно знайти постраждалого. Водія витягли зі зруйнованого автомобіля та надали медичну допомогу. Виявилось, що чоловік отримав ушкодження голови і без своєчасної допомоги це могло б коштувати йому життя.

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Норвегія підписала з ЄС угоду про виділення коштів на оборонні потреби України
Next post “Моя дружина пережила непрості дні”. Горбунов після скандалу, пов’язаного із серіалом за 33 млн грн, заявив, що відмовляється від бюджетних грошей