Італія та Франція замовлять 700 ракет для комплексів SAMP-T, які передадуть Україні – міністри оборони

За даними видання, йдеться про закупівлю близько 700 зенітних ракет Aster-30, якими оснащені системи Mamba SAMP/T. Загальна сума замовлення двох країн – близько €2 млрд.

Міністри зустрілися в Римі 27 січня, щоб обговорити продовження військової допомоги Києву та дії щодо зміцнення військової економіки, пише газета.

“Ми погодили спільний намір продовжувати підтримувати Україну, захищати Середземне море від нових загроз і збільшувати наші спільні виробничі потужності, зокрема у сфері протиповітряної оборони”, – зазначив Лекорню.

контекст:

Комплекс SAMP-T призначений для протиповітряного захисту механізованих підрозділів, а також протиповітряного прикриття важливих стаціонарних об’єктів від масованого нападу широкого класу повітряних цілей.

30 жовтня 2022 року газета La Repubblica писала, що Італія та Франція готують рішення про передачу Україні таких зенітно-ракетних комплексів.

Президент України Володимир Зеленський закликав Італію та Францію якнайшвидше надати саме систему SAMP-T. “Оскільки ми хочемо, щоб наші люди повернулися додому з-за кордону, щоб їхні діти могли піти до школи, університету тощо. Але без безпеки, без ППО ми не можемо це забезпечити. Дуже небагато країн виробляють ППО – не тільки мають , але й виробляють.Італія разом із Францією та Німеччиною виробляє комплекс SAMP-T. І ми їх потребуємо», – сказав він.

Previous post Україні цього року потрібно $17 млрд для відновлення енергетики, інфраструктури та житла – Шмигаль
Next post Американський генерал закликав своїх підлеглих почати підготовку до війни з Китаєм 2025 року — WP