Постпред Ірану в ООН звинуватив Ізраїль в атаці на військовий об’єкт в Ісфахані – новини на УНН

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Постійний представник Ірану в ООН Саїд Іраван заявив, що відповідальність за атаку на об’єкт Міноборони у місті Ісфахан несе Ізраїль. Про це інформує УННпосилаючись на іранське агентство ISNA

Цитата

“Початкові розслідування показали, що відповідальність за терористичний акт на об’єкті Міністерства оборони в місті Ісфахан несе сіоністський режим (так у країні називають Ізраїль – ред.). Дія цього режиму порушує міжнародні закони та засуджується”, – йдеться у листі постпреда до Генерального секретаря та тимчасового голову Ради Безпеки.

Подробиці

У своєму листі Іравані він заявив, що Рада Безпеки ООН “має виконати свою відповідальність” і засудити “войовничі заяви” Ізраїлю, а також просити країну “дотримуватися міжнародних законів” і припинити “небезпечні програми та деструктивну діяльність” у регіоні.

Крім цього, у листі він виклав позицію Ірану щодо війни в Україні, що “ґрунтується на активному нейтралітеті та повазі до суверенітету, незалежності, єдності та територіальної цілісності України”, і висловив протест проти “провокативної та необґрунтованої” заяви високопоставленого українського чиновника, повідомляє агентство.

Нагадаємо

У ніч проти 29 січня військові об’єкти Ірану були атаковані невідомими безпілотниками.

Радник керівника ВП Михайло Подоляк прокоментував нічні вибухи в Ірані, сказавши про те, що війна “виставляє жорсткі рахунки авторам та співучасникам”.

У свою чергу, спікер ВР ЗСУ полковник Юрій Ігнат зазначив, що ця подія є “наслідком їхньої політики”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “БПЛА запускалися з території Ірану” – експерт прокоментував удар по іранському оборонному об’єкту

Previous post Огляд нерухомості у Києві 2023
Next post Дефіцит електрики в Україні трохи знизився, його вистачає на 80% потреб споживачів. “Укренерго” збільшила ліміти в областях