Сербія – ошукана коханка росії – президент Хорватії – новини на УНН

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що Сербія є ошуканою коханкою Росії. Ця заява прозвучала на прес-конференції з президентом Словенії Наташею Пірц Мусар у столиці Загребі. УНН посилаючись на N1.

Цитата

“Ситуація в Україні – це початок кінця очевидного сербсько-російського роману, в якому Сербія зрозуміє, що вона – ошукана коханка”, – сказав Міланович.

Подробиці

За словами Мілановича, росія врешті-решт визнає незалежність Косова, щоб зробити анексію частини України “законною”.

“Реальність така, що росія щось намагається зробити з Україною, і приклад Косова стирчить як шип. Росії доведеться в якийсь момент визнати Косово або вдати, що визнає його, щоб легалізувати те, що вона робить в Україні. Вони ( Сербія) повинні розуміти, що чіпляються до Росії і що кохання там немає”, – зазначив він.

Президент додав, що Сербія має визнати Косово, а албанська влада має надати статус спільноті сербських муніципалітетів на півночі Косова.

Міланович у понеділок розкритикував нещодавні рішення європейських країн, які готуються надіслати танки в Україну.

довідка

Косово проголосило свою незалежність від Сербії у 2008 році, і більшість держав-членів ООН, включаючи США, Велику Британію, Францію, Німеччину та Туреччину, визнали його окремою автономною країною від свого сусіда. Але Бєлград продовжує вважати його своєю територією.

Previous post ГБР заявило про затримання п’яти осіб за постачання Міністерству оборони яєць по 17 грн та “віртуальних продуктів”
Next post Favbet Foundation переміг у номінації благодійних фондів загальнонаціонального проекту «Відповідальна країна» – новини на УНН