Пентагон розпочав роботи зі створення важкого транспортного гідролітака – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Управління перспективних дослідницьких проектів (DARPA) Міноборони США розпочало роботу зі створення експериментального транспортного гідролітака, здатного сідати на водну поверхню та перевозити велику кількість вантажів. Про це УНН пише із посиланням на Defense News.

Подробиці

У Пентагоні хочуть, щоб судно було далекомагістральним і недорогим, приблизно такого ж розміру та вантажопідйомності, як військово-транспортний літак C-17 Globemaster, здатний перевезти понад 77 тонн вантажу, включаючи 69-тонний основний бойовий танк M1 Abrams.

За задумом DARPA, гідролітак буде надійнішим, ніж деякі водні транспорти військово-морського флоту США. Технічне завдання передбачає, що літак злітатиме з водної поверхні і сідатиме на неї при хвилях висотою до 2,4 м.

За проектування судна візьмуться дві компанії – General Atomics та Aurora Flight Sciences, які розроблять свої власні конкуруючі проекти зі створення гідролітаків.

Агентство сподівається на тісне співробітництво з обома організаціями у міру того, як вони розвиватимуть свої вихідні концепції дизайну літака на першому етапі. За словами програмного менеджера компанії Крістофера Кента, обидві компанії використовували різні підходи до проектування.

Додамо

У жовтні повідомлялося, що Пентагон успішно випробував компоненти гіперзвукової зброї.

Зокрема, військово-морські сили та армія США запустили ракету з морського стартового майданчика у Вірджинії, щоб провести майже дюжину експериментів із гіперзвуковою зброєю для розробки нового класу озброєнь. Пентагон назвав випробування успішним.

Previous post Розкрадали бюджетні кошти під час будівництва казарм: СБУ викрила нові махінації – новини на УНН
Next post Посадовців Міноборони викрили на розкраданні бюджетних грошей під час будівництва казарм для військових