Путін намагається знизити зростання популярності Пригожина – Інститут дослідження війни

Військові експерти дійшли висновку, що Соледар був потрібен Пригожину потрібен як інструмент підняття ” авторитету ” у Росії. Йому потрібно там “перемогти”, щоб довести президенту Володимиру Путіну перевагу ПВК “Вагнер” над регулярною армією РФ.

“Згадка про сили “Вагнер” міністерством оборони відбулася після громадського резонансу, що свідчить про значну “перемогу” Пригожина, яка зміцнить його як вирішального учасника цієї війни”, – пишуть ISW.

У той же час Кремль, ймовірно, докладе зусиль, щоб протистояти амбіціям Пригожина. За даними інституту, він формує пул військових блогерів, лояльних до міноборони.

13 січня з кількома блогерами зустрілися глава Центрвиборчкому РФ Олександр Сідакін, депутат Держдуми від “Єдиної Росії” Артем Туровий і “глава” “ДНР” Денис Пушилін, вручивши їм партійні грамоти подяки.

“Ця остання подія у низці зусиль Кремля щодо розвитку зв’язків з обраними військовими блогерами, які були готові продатися в обмін на політичний престиж”, – зазначають експерти.

10 січня американський ISW писав, що Пригожин використовує бої в Соледарі для реклами ПВК “Вагнер”, наполягаючи на її “винятковій” ролі.

контекст:

Міноборони РФ у зведенні за 13 січня в Telegram не згадувало ПВК “Вагнер”, повідомляючи, що “взяття Соледара стало можливим завдяки штурмовій та армійській авіації, ракетним військам та артилерії угруповання російських військ”.

Пригожин через прес-службу своєї компанії “Конкорд” заявив у відповідь, що не буде сперечатися з міноборони РФ про те, хто взяв Соледар, тому що “човен і так гойдається”, сказавши, що “на ці питання, безумовно, відповіді будуть потрібні, але не зараз”.

Того ж дня міноборони публікує новий прес-реліз, у якому йдеться про провідну роль ПВК “Вагнер” у штурмі Соледара. “Що стосується безпосереднього штурму міських кварталів Соледара, окупованих ЗСУ, – це бойове завдання було успішно вирішене мужніми та самовідданими діями добровольців штурмових загонів ПВК “Вагнер”, – написано там.

Медуза вивчила всі повідомлення в офіційному Telegram-каналі міноборони з початку війни. До цього прес-релізу словосполучення “ПВК “Вагнер” там жодного разу не вживалося.

Previous post Минулого року в Україні було виплачено соціальну допомогу на майже 800 млрд гривень – новини на УНН
Next post Журналісти додзвонилися обвинуваченим у ракетному ударі по Дніпру – аудіо – новини України, Політика