Журналісти додзвонилися обвинуваченим у ракетному ударі по Дніпру – аудіо – новини України, Політика

Журналісти російського видання “Важливі історії” змогли зв’язатися з кількома російськими військовими, яких СБУ назвала відповідальними за ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Говорити про свою причетність до військового злочину вони відмовилися, а один із них – начальник штабу авіаційної ескадрильї авіаційної групи Шайковка Дмитро Голенков – у відповідь навіть почав погрожувати.

Після кількох спроб кореспондентки домогтися від нього відповіді з приводу обстрілу Дніпра, Голенков обурився: “Що, я прямий на кнопку натискав чи в цьому літаку сидів? Крим все одно наш і все інше наше. Че ти хочеш від нас?”

— Вам особисто не шкода цих людей, які загинули у Дніпрі? 40 уже загинули, багато хто досі під завалами.

– Які люди? Про що ти взагалі кажеш, я не розумію?

Інший чоловік, який перебував поруч із Голенковим, почав щось кричати, а Голенков – підтакувати: “Ви [Украина] – регіон Росії. Один єдиний регіон Росії. Ви навіть різними регіонами не будете”. Наприкінці Голенков додав: “І все інше буде наше. До побачення, дівчина”.

Штурман Дінар Назиров на питання про причетність до обстрілу у Дніпрі відповів, що він “лісничий із лісового господарства”. “Не ходіть у моєму лісі і не лякайте білок”, – сказав він, а в результаті кинув слухавку.

Командир авіаційного загону 52 важкого бомбардувального авіаційного полку майор Олексій Іваненко у розмові представився асенізатором і сказав, що про російсько-українську війну нічого не думає: “Ні чим уже думати”.

  • 14 січня Росія випустила в Україні 38 ракет, ППО збила 25 ракет. Одна з них – ракета Х-22, призначена для знищення авіаносних груп – зруйнувала під’їзд житлового будинку в Дніпрі.
  • Число загиблих станом на 13:00 16 січня становить 40 осіб, троє з них – діти. Травмовано 75 постраждалих, з яких 14 дітей. Повністю зруйновано 72 квартири, пошкоджено – 236, а також знищено 25 автомобілів.

Андрій Водяний

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Путін намагається знизити зростання популярності Пригожина – Інститут дослідження війни
Next post Суркіс та Кожем’якін залишать склад НОК України, вони запропонували замість себе спортсменів із ЗСУ