Джоковичу дозволили в’їзд до Австралії після скандальної депортації

“З моменту анулювання візи Джоковича у січні 2022 року всі пов’язані з COVID-19 австралійські прикордонні обмеження було знято, включаючи вимогу надати докази статусу вакцинації проти COVID-19 для в’їзду до Австралії”, – зазначив міністр.

Він нагадав, що після анулювання його візи спортсмен зажадав (вже програвши апеляцію та будучи депортованим із країни.“ГОРДОН”) скасувати це рішення відповідно до закону про міграцію.

“Після розгляду всіх відповідних факторів міністр у справах імміграції, громадянства та мультикультуралізму, високоповажний член парламенту Ендрю Джайлс вирішив скасувати рішення про анулювання”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

“Рішення про відміну анулювання візи не означає, що початкове рішення про анулювання було прийнято помилково”, – звертають увагу в уряді Австралії. Там додали, що рішення може бути скасоване, якщо “особа переконає міністра у тому, що підстав для анулювання візи більше не існує”.

Через відмови щепитися Джокович у січні 2022 року пропустив один із турнірів Великого шолома – Australian Open. Перед прильотом до Австралії серб повідомив, що одержав медичне звільнення від щеплень (у грудні він отримав позитивний тест на COVID-19). Після приземлення Джоковича в аеропорту Мельбурна його візу анулювали і 16 січня серба депортували з Австралії.

Через відсутність щеплення від COVID-19 сербський тенісист також не поїхав до США і не взяв участі в US Open.

На двох інших турнірах Великого шолома – 2022 Джокович грав – на Roland Garros у Франції та на Wimbledon у Великій Британії (виграв його).

контекст:

Джокович займає восьму сходинку рейтингу ATP, він один із найтитулованіших тенісистів світу. Відомий скептичними висловлюваннями про вакцинацію від коронавірусної інфекції.

Previous post Гендиректор YASNO розповів про ситуацію зі світлом у Києві – новини на УНН
Next post Зеленський провів переговори з прем’єр-міністром Нідерландів перед його візитом до США