США розширили список санкцій пов'язаними з Москвою компаніями, що торгують криптовалютами

Міністерство фінансів США у понеділок розширило список санкцій 11 компаніями та двома особами, пов'язаними з торгівлею криптовалютами. Раніше журналістські розслідування вказували, що за допомогою криптовалюту Росія обходить накладені на неї міжнародні санкції.

До списку Мінфіну потрапили російський сервіс B-crypto, що використовується для оплати через криптовалюти послуг закордонних постачальників російськими рублями, блокчейн-платформи “Майстерчейн”, Atomyze та Web3 Tech (колишній Waves), криптовалютні обмінники Netexchange, Bitfingroup і Bitfingroup компанія “Лайтхаус”.

На основі рішень Web3 Tech працюють російська національна система дистанційного електронного голосування, блокчейн-платформа Федеральної податкової служби та фінтех-сервіси Альфа-Банку.

Серед приватних осіб у списку опинилися творець Web3 Tech Ігор Кайгородов та творець Netexchange та Bitfingroup Тимур Буканов.

“Росія все частіше вдається до альтернативних платіжних механізмів, щоб обійти американські санкції і продовжити фінансування своєї війни проти України, – заявив заступник міністра фінансів по боротьбі з тероризмом та фінансовою розвідкою Браян Нельсон. – Мінфін продовжуватиме викривати і припиняти діяльність компаній, які прагнуть допомогти потрапившим під санкції російським фінансовим установам поновити зв'язок зі світовою фінансовою системою”.

З компаній, не пов'язаних з криптовалютами, до списку санкцій внесено групу компаній “Ешелон” і “Лабораторію кібербезпеки”, що належить їм. Вони працюють на ринку інформаційної безпеки, розробляючи програмне забезпечення для захисту від атак хакерів і їх проведення і впроваджуючи це ПЗ на ринку. “Ешелон”, крім того, навчає хакерів у спеціальних навчальних центрах.

Previous post Шольц про війну в Україні: низка країн обговорюють, як досягти мирної домовленості
Next post У Варшаві почалися переговори урядів України та Польщі