Чернівецька область знизить до 0% ставку за програмою єОселя | новини України

У Чернівецькій області кредити на житло для військових будуть безвідсотковими

Андрій Водяний

Андрій Водяний

Старший редактор новин

Чернівецька область знизить до 0% ставку за державною іпотекою єОселя для військових
Фото: depositphotos.com

Чернівецька обласна державна адміністрація підписала договір із ПриватБанком про компенсацію відсотків на придбання житла за державною програмою єОселя, повідомила прес-служба банку.

За умовами програми для військових, правоохоронців та членів їх сімей відсоткову ставку у розмірі 3% буде повністю компенсовано за рахунок обласного бюджету.

Для ветеранів війни та членів їхніх сімей, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, сімей загиблих ветеранів війни та для загиблих захисників та захисниць України відсоткову ставку знижено з 7% до 4% річних.

2024 року в Чернівецькій області з обласного бюджету на додаткову компенсацію відсотків за програмою єОселя виділено 4 млн грн.

Через ПриватБанк українці вже отримали понад 2530 кредитів на суму понад 3,5 млрд. грн. Кожен третій іпотечний кредит за програмою є Оселя українці оформлюють у ПриватБанку, а загальна частка ПриватБанку за кількістю виданих кредитів становить 30%.

довідка

Програма єОселя стартувала у жовтні 2022 року. Реалізують програму Мінекономіки спільно з Мінцифрою та ПрАТ “Укрфінжитло”. Банками-партнерами є Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк, Sky Bank, Укрексімбанк та Sense Bank. Скористатися програмою доступного кредитування тепер можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають власності житла або бажають поліпшити його умови. Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка становить 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

Previous post Зеленський представив нового очільника зовнішньої розвідки і назвав п’ять завдань для служби
Next post США передали РФ не всю інформацію про загрозу теракту під Москвою – The New York Times