АРМА не звітуватиме про заарештовані російські та білоруські активи через необхідність “застосування інтелектуальних зусиль” – новини на УНН

КИЇВ. 17 січня. УНН. В Агентстві з розшуку та менеджменту активів відмовилися надати інформацію про перелік російських та білоруських активів, які були заарештовані в Україні після 24 лютого 2022 року та передані до управління в АРМА. Про це інформує State Watch з посиланням на повторну відповідь АРМА. УНН.

Подробиці

Зазначається, що після остаточної відмови АРМА оприлюднити інформацію про те, які саме підприємства та майнові комплекси російських та білоруських власників на території України було передано до його управління, у Секретаріаті Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубинця повідомили, що провадження закрите.

В АРМА зазначають, що відмовляють у наданні інформації з двох причин.

Зокрема, до АРМА віднесли інформацію про перелік російських та білоруських активів, їх вартість та власників до службової інформації у зв’язку з дією військового стану та його погрозами, а також заявили, що не ведуть окремого обліку цих арештованих активів, а також не мають інформації про отриманої суми від реалізації.

Цитата

“Щодо надання даних у розрізі російських та білоруських активів, а також інформації щодо загальної суми від їх продажу та розміру надходжень до бюджету, інформуємо, що зазначені відомості жодним чином не створюються або обробляються у процесі виконання АРМА своїх повноважень. Формування інформації за запитуваними Вами критеріями покладає на АРМА додаткове навантаження, зокрема шляхом необхідності застосування значних інтелектуальних зусиль з метою здійснення аналітичної обробки вхідних даних та їх узагальнення”, — йдеться у відповіді АРМА.

Натомість Trap Aggressor зазначили, що АРМА неодноразово у своїх прес-релізах вказувала саме на російську приналежність отриманих активів.

“Але Агентство не звітує перед суспільством, скільки саме коштів отримав бюджет протягом 2022 року від управління російськими активами, і хто саме керує цими активами. Через це неможливо оцінити ефективність АРМА”, – зазначають аналітики.

Previous post Мельник: Чекаємо від нового глави Міноборони Німеччини танки, авіацію та кораблі, але без ілюзій – новини України, Політика
Next post президент заявив, що світ чує Україну — Політика — tsn.ua