У ДТЕК озвучили перспективи української “зеленої” енергетики

У ДТЕК озвучили перспективи української  зеленої  енергетики

Обсяги відновлюваної енергетики в Україні планують потроїти

Україна може стати одним із найбільших виробників “зеленої” енергії, реалізувавши програму “30 до 2030”.


 

Внаслідок реалізації ініціативи компанії ДТЕК “30 до 2030” Україна може стати найбільшим постачальником “зеленої” електроенергії в Європі. Перспективи української енергетики озвучив гендиректор ДТЕК Максим Тимченко в ефірі телеканалу BBC.


 


“Ми представили ініціативу, яка називається “30 до 2030”. Вона передбачає будівництво 30 ГВт потужності “зеленої” енергетики в Україні до 2030 року, що зробить нас одним із найбільших постачальників “зеленої” електроенергії нашим європейським партнерам”, – сказав він.


 


На його думку, Україна також може стати одним із найбільших виробників зеленого водню.


 


Тимченко також розповів, що під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі керівники найбільших енергетичних компаній світу висловили готовність взяти участь у проекті ДТЕК та готові допомогти у будівництві нової економіки України.


 


 


“Ми допоможемо Європі вирішити її велику помилку, коли вона дуже покладалася на російську енергетику. Звичайно, ми повинні дочекатися кінця війни, але готуватися потрібно вже сьогодні”, – підсумував Тимченко.


 


 


 

Previous post «Плеяда у*банів», «Путін – с*ка», «Шойгу – профан». Російські полковники обговорюють керівництво армії РФ – «Схеми» (АУДІО) 
Next post Ердоган запропонував Путіну провести переговори Росії, України та ООН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *