США закликали трейдерів не побоюватися угод із російською нафтою

США закликали кілька найбільших сировинних трейдерів не побоюватися угод із російською нафтою, якщо вони проходять у межах встановленої стелі цін. Про це пише Financial Times з посиланням на джерела, знайомі з переговорами.

За даними джерел видання, представники Мінфіну США зустрілися, зокрема, з керівництвом компаній Trafigura та Gunvor, щоб обговорити угоди з російською нафтою.

Незважаючи на те, що Вашингтон ніколи не виступав проти торгівлі російською нафтою в рамках встановленої стелі цін, найбільші трейдери обережно ставляться до таких угод. “Рішення мають приймати самі компанії. Наша мета – повідомити, що дозволено в рамках архітектури обмеження цін”, – розповів один із представників адміністрації президента США.

Як зазначає Financial Times, стеля цін була запроваджена, щоб скоротити доходи Росії, при цьому адміністрація Байдена прагне утримати російську нафту на міжнародних ринках, побоюючись наслідків скорочення постачання з боку одного з найбільших світових експортерів енергоресурсів.

Як підкреслило джерело в одній із компаній, трейдери і так знають, що можуть торгувати російською нафтою за певних умов, питання в тому, чи вона дійсно приваблива з урахуванням усіх потенційних ризиків.

  • У грудні 2022 року почала діяти стеля цін на російську нафту, що експортується морем, у 60 доларів за барель. У відповідь на це президент Росії Володимир Путін заборонив продаж російської нафти та нафтопродуктів країнам, які погодилися зі стелею цін.
Previous post Гутцайта назвали винним у допуску росіян до міжнародних змагань з фехтування
Next post Пентагон показав відео умисного скидання палива з Су-27 РФ та удару по дрону MQ-9 Reaper – новини України, Світ