Україна відстояла право на захист у суді у справі “боргу Януковича” проти росії – новини на УНН

КИЇВ. 15 березня. УНН. Вищий суд Великобританії оголосив, що український уряд має право на захист у справі, яка ініціювала Росію проти України? про єврооблігації на 3 млрд доларів, які ще називають “боргом Януковича”, за повною процедурою. Рішення вже вітали Президент Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН.

Подробиці

“Україна здобула чергову перемогу над агресором – у Верховному суді Великобританії у справі про єврооблігації на суму 3 млрд дол. Суд вирішив, що захист України на підставі фактів загроз агресії Росії має отримати повну процедуру. Справедливість буде за нами!” – написав Зеленський у Twitter.

Шмигаль назвав рішення “важливою перемогою” України над Росією на міжнародному фронті.

“Верховний Суд Сполученого Королівства направив справу про єврооблігації на 3 млрд доларів, яку ініціювала РФ проти нашої держави, на розгляд за повною процедурою в англійському суді. Суд визнав сильну позицію захисту України щодо примусу та загроз росії застосувати силу, яку росія надавала ще в 2013 році. році, щоб змусити Україну випустити ці єврооблігації. Тепер кремлю доведеться розкрити всю інформацію про дії проти України на відкритому судовому розгляді”, – розповів глава уряду про сутність рішення.

Шмигаль наголосив: “Справедливість обов’язково переможе. росія безумовно відповість за всі свої незаконні дії та злочини”.

Нагадаємо

Уряд України у 2013 році ухвалив здійснити державні зовнішні запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму 3 млрд доларів із погашенням 20 грудня 2015 року, які викупила росія.

Україна мала виплатити борг у грудні 2015 року. Цього не сталося, оскільки в Україні запровадили мораторій на повернення боргів кредиторам, зокрема, росії. Після цього у лютому 2016 року росія подала судовий позов до України.

Previous post “Реал” та “Наполі” вийшли до 1/4 фіналу Ліги чемпіонів
Next post Постачальники харчів для армії закуповують продукти вдвічі-втричі дешевше, ніж продають їх Міноборони – «Схеми»