Антисанітарія в заблокованому Маріуполі: епідеміолог попередила, що від кишкових хвороб можлива висока летальність – новини на УНН

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Від кишкових хвороб можлива досить висока летальність. У разі відсутності належної медичної допомоги, ситуація буде дуже критичною. Про це заявила журналісту УНН лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк, коментуючи можливий спалах епідемій в заблокованому Маріуполі.

Цитата

На запитання, яка можлива летальність через холеру, дизентерію, кишкову паличку у заблокованому Маріуполі, Сояк відповіла: “Без належного лікування летальність може бути занадто висока. Взагалі від кишкових хвороб можлива летальність досить висока. Тому що це зневоднення, досить серйозні процеси в організмі відбуваються, якщо не буде належної медичної допомоги, це дійсно буде дуже критично. У принципі під час воєнних дій зазвичай інфекції мають місце”.

Деталі

На думку Сояк, на першому місці буде поширення кишкових інфекцій.

“Також всі респіраторні інфекції та загострення тих, які населення має на даний момент. Через недотримання належної гігієни може бути швидке розповсюдження інфекцій. Наразі таких спалахів ми ще не бачимо, але, особливо – післявоєнний час, я думаю, ми будемо спостерігати ускладнення”, – розповіла Сояк.

Вона зазначила, що наразі можливе погіршення ситуації в Маріуполі, якщо дійсно немає водопостачання, гігієнічних засобів.

Сояк додала, що на поширення інфекцій впливає відсутність можливості дотримуватися банальних гігієнічних процедур: миття рук, гігієнічного душу. “Відсутності доступу до медичної допомоги. Наразі людям складно звернутися до лікаря, тому вони можуть просто не звертати увагу на якісь перші симптоми, не лікуватися та більше розповсюджувати та бути джерелом інфекції серед інших”, – сказала Сояк.

Лікар-епідеміолог також повідомила, що висока температура повітря сприяє розповсюдженню кишкових інфекцій.

“Влітку розповсюдження кишкових інфекцій вкрай актуальне”, – зазначила Сояк.

Контекст

Маріупольська міська рада повідомляла, що майже 100 тисяч маріупольців можуть померти не тільки через обстріли, а й внаслідок нестерпних умов життя та антисанітарії. У місті можуть спалахнути смертоносні епідемії.

Previous post «Врятуйте захисників і мешканців Маріуполя» ‒ закликали у Львові
Next post Понад 500 тисяч українців депортували у віддалені регіони росії – Зеленський – новини на УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *