подробиці, новини 1+1 — Ексклюзив ТСН — tsn.ua

Коли кожен будинок на вулиці зруйновано.

В Ірпені почали відновлювати близько 70 приватних будинків. Усе в межах комплексної програми відбудови помешкання для тих, хто його втратив через війну. Програма діятиме по всій Київській області, де побували окупанти. Що потрібно мати та знати перед подачею заявки на відбудову, – повідомляє ТСН.

Наприклад, подвір’я ірпінчанина пана Сергія. Від будинку у якому він прожив понад 40 років – російські снаряди не лишили  майже нічого. Відновлювати щось навіть не намагався. Спочатку, бо був шокований, а потім, бо зрозумів – немає за що.

У цьому місці Ірпінь постраждав чи не найбільше – на кілька вулиць знайти хоч з десяток вцілілих будинків після деокупації було неможливо.

Так виглядало все тоді. А нині – гудуть екскаватори та роз’їжджають вантажівки. Бо почалися роботи з відновлення, одразу двох вулиць Ірпеня: Багірова та Гостомельського шосе, близько 70 приватних будинків. Здебільшого усе коштом держави. До неї долучилося ООН та благодійний фонд “ДЖЕМ” зі США, зараз їх частка це вікна та будматеріали.

Нині йдеться тільки про приватні будинки, багатоповерхові почнуть у найближчі тижні, бо ще триває демонтаж. Але загалом програма відбудови розрахована не лише на Ірпінь, а на всю Київщину. Має певну черговість, зокрема з огляду на фінансування. Але жодних складнощів для громадян, аби в цю чергу потрапити немає. Головне каже мати документи власника, і подати заявку, що ваша нерухомість постраждала.

Програма відбудови дає на вибір 4-5 проєктів різних будинків. Якщо ж ви не певні, чи є у списках на відбудову. то подати дані також не складно – заявка в Дії, або звернення до місцевої адміністрації.

Головною перевагою комплексної відбудови Київщини є те, що роботи ведуться безперервно, розпочаті в Ірпені сьогодні, планують завершити до середини осені, а ще – відбудова стосується не тільки будинків, а й усієї інфраструктури довкола – вулиць, тротуарів, мостів.

Нагадаємо, пані посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у статті для Київського безпекового форуму написала, що Україна вже почала відновлення пошкодженого майна українців, однак протягом найближчого десятиліття країні знадобиться щонайменше $400 млрд у рамках міжнародної підтримки.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Телеграма та Viber.

Previous post Як не можна заряджати смартфон — небезпечне місце для зарядки телефону
Next post Монатик Ібіця Одеса 26 травня – Концерт під час війни викликав здивування українців, відео