Білий дім назвав відповідального за падіння ракети у Польщі

Білий дім назвав відповідального за падіння ракети у Польщі

Білий дім ще збирає інформацію про вибух у Польщі

Американська адміністрація повністю довіряє розслідуванню, яке проводить уряд Польщі.


 

Влада США поклала на Росію відповідальність за інцидент із падінням ракети у Польщі, незалежно від того, якими будуть остаточні результати розслідування. Про це повідомляє сайт Білого дому у середу, 16 листопада.


 


 


 


“Ми повністю довіряємо розслідуванню, яке проводить польський уряд із приводу вибуху поблизу їхнього кордону з Україною. І ми вдячні їм за професійний та цілеспрямований підхід, з яким вони проводять це розслідування. Ми не будемо випереджати їхню роботу і будемо залишатися на тісному зв’язку з нашими польськими колегами, оскільки ще збираємо інформацію”, – йдеться у повідомленні.


 

У Білому домі зазначили, що не побачили нічого, що може суперечити попередній оцінці президента Анджея Дуди про те, що цей вибух, швидше за все, став результатом падіння у Польщі української ракети ППО.


 


У Вашингтоні запевнили, що продовжуватимуть прозоро оцінювати і ділитися будь-якою новою інформацією, як тільки вона стане доступною. Також задля доповнення картини подій США продовжуватимуть підтримувати тісний зв’язок з українською стороною із приводу будь-якої інформації, яку вона має.


 


“Тим не менш, хай хоч якими будуть остаточні висновки, ясно, що стороною, яка є, зрештою, відповідальною за цей трагічний інцидент, є Росія, яка обстріляла Україну ракетами, спеціально призначеними для ураження цивільної інфраструктури. Україна мала і має право на самооборону”, – резюмували у Білому домі.


 


 

Previous post На українсько-польському форумі у Львові обговорили, якою може бути реакція на вибух у Польщі
Next post Україна і Польща почали переговори про запровадження спільного контролю на кордоні – уряд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *