У Швеції звільнили одного з підозрюваних у шпигунстві

У Швеції звільнили одного з підозрюваних у шпигунстві

Фото: IBL / picture alliance

Поліція Швеції відпустила одного із затриманих

Подружжя з Росії підозрюють у незаконній розвідувальній діяльності проти Швеції та третьої країни.


У Швеції звільнили одного з підозрюваних в незаконній розвідувальній діяльності проти держави та третьої країни. Утім, підозри щодо нього зберігаються. Про це в четвер, 24 листопада, повідомили в прокуратурі Швеції.


Прокурор має вирішити, чи слід клопотати про взяття під варту або про звільнення другої особи, затриманої у тій самій справі, до 26 листопада.


Затримання двох іноземців


Про затримання службою державної безпеки Швеції двох іноземців за підозрою в шпигунстві повідомлялося на сайті відомства 23 листопада. За даними шведських ЗМІ, йдеться про подружжя з Росії.


“Один із затриманих підозрюється в незаконній розвідувальній діяльності проти Швеції та незаконній розвідувальній діяльності проти іноземної держави. Інший – у пособництві та підбурюванні”, – йдеться у заяві служби.


Про інцидент поінформували міністра оборони Швеції Пола Йонсона. За словами очевидців, в операції було задіяно два вертольоти.


Затриманих підозрювали в податкових злочинах


За даними видання Aftonbladet, затримані – це подружня пара з Росії, яка емігрувала до Швеції понад 20 років тому. На думку слідства, вони займалися шпигунством протягом останніх 10 років. У країні у пари є бізнес з експорту та імпорту технологій та електроніки з річним оборотом у понад 30 мільйонів крон на рік (2,7 мільйона євро), пише Aftonbladet.


Компанією ще у 2016 році зацікавилися податкові органи скандинавської країни, після чого у будинку подружжя вже було проведено обшук. Виявлені тоді документи довели, що фірма має складну структуру власності, що веде за кордон. На той момент вже велося розслідування про можливе шпигунство подружжя. 


Джерело: Українська служба DW

Previous post Українські військові уразили пункт управління російських військ – зведення Генштабу
Next post Військові рейки? США та ЄС збільшили виробництво зброї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *