???????? Учасникам організованої групи повідомлено про підозру у незаконній рубці ду…

Учасникам організованої групи повідомлено про підозру у незаконній рубці дубів на території Чорнобильського заповідника зі збитками у понад 59 млн грн

????За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора п’яти учасникам організованої групи повідомлено про підозру за фактом незаконної порубки дерев на території природно-заповідного фонду, перевезення та збуту незаконно зрубаних дерев (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

????За даними слідства, керівник ДСП «Північна Пуща», яке підпорядковане Державному агентству управління зоною відчуження, створив та очолив злочинну групу для здійснення незаконних рубок дерев на території зони відчуження, що входить до Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

????До протиправної діяльності він залучив трьох приватних підприємців, які мають навички рубки дерев, їх перевезення, збуту, а також працівника поліції Київської області їхнього прикриття та безперешкодного перевезення незаконно зрубаної деревини з Чорнобильської зони.

????В середині листопада 2023 року організатор, маючи повноваження для забезпечення безперешкодного доступу осіб на територію зони, видав перепустки для в’їзду спільників до місця рубки та показав територію, де зростають 100 річні дуби шириною до 1 метра.

????На початку грудня 2023 року один із учасників організованої групи залучив осіб, які мають навики рубки дерев у лісах. Вони зрубали понад 180 дерев породи дуб, вільха та береза.

????Підприємці вивезли деревину з місця рубки до місця складування, перевезення з території заповідника в місто Київ та збули її на деревообробне підприємство без дозвільних документів.

????Залучений працівник поліції Київської області забезпечив супровід автомобілів, які перевозили незаконно зрубану деревину з заповідника на територію деревообробного підприємства в місті Києві.

????За результатами проведених оглядів та обшуків вилучено близько 1 000 колод зрізаної деревини об’ємом понад 350 куб м.

????Встановлена сума шкоди довкіллю складає більше 59 млн грн.

Previous post Українці в захваті від військових рейдів до рф і розуміють іх важливість – опитування
Next post Шольц про війну в Україні: низка країн обговорюють, як досягти мирної домовленості