Податок 2 відсотки для ФОП — Верховна Рада скасувала пільгу та повернула документальні перевірки

Податки підприємцям в Україні можуть повернути на довоєнний рівень

Верховна Рада України у понеділок, 29 травня, підтримала законопроект №8401. У разі його підписання президентом фізичні особи-підприємці (ФОП) перестануть сплачувати пільговий 2% податок вже з 1 липня 2023 року.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів нардеп Ярослав Железняк. За відміну пільги, яка була запроваджена на початку повномасштабного вторгнення, проголосували 227 народних депутатів.

Ця пільга зі сплати податку стосувалася ФОП 1 та 2 груп. Крім скасування пільги, у законопроекті йдеться про те, що проводитимуться регулярні документальні перевірки та повернуться штрафні санкції за порушення користування РРО (касовими апаратами).

Як зазначив нардеп, ухвалення законопроекту є однією з умов програми з МВФ. Важливо відзначити, що стандартну податкову ставку для ФОП 1 і 2 груп встановлено на рівні 5%, а пільгові 2% були введені в перші місяці вторгнення росії, щоб полегшити ведення бізнесу підприємцям.

Раніше “Телеграф” розповідав про те, що США може загрожувати дефолт вже найближчими місяцями. Експерти прогнозують, що “дата X”, коли в США закінчаться гроші для погашення існуючих фінансових зобов’язань, була перенесена з липня на червень.

Previous post “Цей фільм – пам’ятник тисячам людей, які загинули в Маріуполі”. В Україні покажуть фільм “20 днів у Маріуполі” Мстислава Чернова
Next post ​​???? На побудову мультиплексу МХ-7 із державного бюджету не витратили жодної копі…