​​???? На побудову мультиплексу МХ-7 із державного бюджету не витратили жодної копі…

???? На побудову мультиплексу МХ-7 із державного бюджету не витратили жодної копійки

Концерн РРТ, який належить до сфери управління Держспецзв’язку, готовий до запуску загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7. Заступник голови Держспецзв’язку Володимир Трофименко в інтерв’ю виданню “Урядовий кур’єр” розповів деталі щодо фінансування проєкту. Він зазначив, що з державного бюджету на побудову МХ-7 не було витрачено жодної копійки. Мережу будували за рахунок залучення Концерном кредитних коштів у банку на ринкових умовах під гарантії Уряду. Це було визначено в рішенні РНБО про побудову мультиплексу МХ-7.

Обсяг кредиту становить 490 мільйонів гривень. Це гроші на побудову мережі та закупівлю передавачів. Згідно з нашими підрахунками, інвестиції мають окупитися за сім років – саме на цей термін було взято кредит. Ми витратили на побудову мультиплексу МХ-7 357 мільйонів гривень – менше, ніж планували. Частково це зумовлено тим, що нам вдалося зекономити, частково – тим, що частина території перебуває під окупацією й у нас немає змоги встановити там обладнання», – розповів Володимир Трофименко.

Також він зауважив, що оператор мультиплексу – Концерн РРТ – це державне госпрозрахункове підприємство, яке держава створила для отримання прибутку. Він надаватиме послуги телекомпаніям на платній основі. Зі свого прибутку підприємство відраховує до бюджету 80% як дивіденди. Тобто на новому мультиплексі держава не втрачає грошей, а навпаки, зможе їх заробляти, щойно розпочнеться мовлення.

???? Читайте інтерв’ю за посиланням ????
https://ukurier.gov.ua/uk/articles/zastupnik-golovi-derzhspeczvyazku-volodimir-trofim/
та дізнаватеся також:

????які переваги має мультиплекс МХ-7;

????які території будуть покриті українським телевізійним мовленням;

????хто визначає, яким буде наповнення мультиплексу, та інші подробиці щодо його роботи.

Previous post Податок 2 відсотки для ФОП — Верховна Рада скасувала пільгу та повернула документальні перевірки
Next post Арсенал привітав Аршавіна з днем народження та викликав скандал — подробиці