Штучний інтелект допомагає шахраям атакувати фінансові установи – Мінфін США | новини України

Злочинці використовують нові досягнення в галузі штучного інтелекту для більш реалістичної імітації голосу чи відео

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Штучний інтелект допомагає шахраям атакувати фінансові установи – Мінфін США
Фото: Unsplash

У звіті Міністерства фінансів США наголошується, що штучний інтелект допомагає шахраям здійснювати складніші атаки на фінансові компанії. Про це повідомляє Bloomberg.

Злочинці використовують нові досягнення в галузі штучного інтелекту для більш реалістичної імітації голосу чи відео, щоб отримати доступ до рахунків людей. Крім того, штучний інтелект допомагає зловмисникам створювати складніші фішингові атаки на електронну пошту з покращеним форматуванням та меншими помилками.

Регулятори фінансового сектора, включаючи Федеральну резервну систему США, Комісію з цінних паперів та бірж та Бюро фінансового захисту споживачів, висловили стурбованість штучним інтелектом, оскільки він може нести як ризики, так і можливості.

Міністерство фінансів США провело розширені дослідження та інтерв'ю з більш ніж 40 представниками фінансового та інформаційно-технологічного секторів, компаніями, які займаються боротьбою з шахрайством та відмиванням грошей. У ході дослідження виявлено, що меншим фінансовим фірмам потрібний доступ до більшої кількості інформації та ресурсів для розробки власних систем штучного інтелекту. З метою забезпечення розвитку інноваційних рішень Американська асоціація банкірів розробляє пілотну програму для обміну галузевою інформацією про шахрайство та інші незаконні дії, а уряд США може надати доступ до історичних звітів про шахрайство для навчання штучним інтелектуальним моделям.

Крім того, Казначейство США рекомендує уряду та промисловості розглянути низку інших кроків, щоб забезпечити безпеку фінансових установ. Ці кроки включають розробку загальної мови штучного інтелекту та використання стандартизованих описів для систем штучного інтелекту, що надаються постачальниками, для визначення джерел і ходу навчання моделей.

Читайте також

Previous post Теракт у Крокусі – NYT розповіла, чому Путін не послухався попередження США
Next post Головне за ніч та ранок четверга, 28 березня: атака на Одесу, обстріли Сумщини, рішення Ради оборони Києва