Підозрюваний у відправленні листів із вибухівкою до посольств України та США в Іспанії заарештовано – новини на УНН

КИЇВ. 28 січня. УНН. Підозрюваний у розсилці листів із вибухівкою в Іспанії взято під варту без права виходу під заставу, рішення ухвалив суд, повідомляє DW, пише УНН.

Подробиці

Слідчий суддя Національного суду (Audiencia Nacional) у Мадриді в п’ятницю, 27 січня, звинуватив 74-річного чоловіка в тероризмі за чотирма пунктами і ще за двома пунктами (за відправлення бомб прем’єр-міністру Педро Санчесу і міністру оборони Маргаріті Роблес) – у за обтяжуючих обставин, йдеться у повідомленні суду.

Доказів того, що підозрюваний належав до терористичної банди чи організованого угруповання, отримано не було, наголосив у звіті слідчий суддя. Однак, за його словами, все вказує на те, що акцію проведено людиною, яка має зв’язок із росією, з метою нападу на прихильників України.

Доповнення

Передбачуваний злочинець був затриманий двома днями раніше у місті Міранда-де-Ебро, приблизно за 300 кілометрів на північ від Мадрида. Під час обшуку в його будинку було виявлено безпілотний літальний апарат та електронні пристрої, які могли бути використані для “скидання вибухівки”

Серед адресатів шести листів з вибухівкою, розісланих наприкінці листопада і на початку грудня, були, крім прем’єра Санчеса і глави Міноборони, посольства України та США в Мадриді, супутниковий центр авіабази в Торрехон-де-Ардос і виробник озброєння Instalaza, що поставляється Україні.

Previous post Затримано колаборантів з окупованої Луганщини, які намагалися влаштуватися до держустанов України
Next post Що відбувається з організмом людини віком 60+, якщо вона тренується одну годину на тиждень