Угорщина межує з РФ, а не з Україною — Світ — tsn.ua

Ймовірно, під німецькомовними він мав на увазі Австрію, а про Україну “забув” та “заселив” її росіянами.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який вважаться другом Путіна, видав чергову цинічну заяву щодо України. Говорячи тост на честь президента Азербайджану Ільхама Алієва, політик сказав, що на заході його країна межує з німецькомовними, а на сході – з росіянами, а не з Україною.

Про це повідомили “Європейській правді” у пресслужбі Орбана.

“Не потрібно бути фізиком-ядерником, щоб побачити це одразу: Азербайджан межує з Іраном на півдні і з Росією на півночі; на заході від Угорщини живуть німецькомовні, а на сході – росіяни. Тож ми знаємо ситуацію і знаємо, як важко добре керувати життям нації за таких обставин” – зазначив він.

Ймовірно, під німецькомовними він мав на увазі Австрію, а про Україну “забув” та “заселив” її росіянами.

Як повідомляє Радіо Свобода, на зневажливі висловлювання Орбана відреагували у МЗС України та викликали посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, якому висловлено рішучий протест.

“Угорському дипломату було наголошено, що антиукраїнська риторика, яка вже протягом тривалого часу лунає з боку угорського керівництва, є абсолютно неприйнятною і завдає серйозної шкоди українсько-угорським відносинам. Угорську сторону було закликано зупинити цю негативну тенденцію з тим, щоб уникнути непоправних наслідків для відносин між двома країнами. Було підкреслено, що Україна, зі свого боку, готова до розвитку конструктивних добросусідських відносин з Угорщиною”, – йдеться у заяві МЗС.

Скандальні заяви Орбана

Проросійський угорський прем’єр Віктор Орбан неодноразово відзначається цинічними заявами на адресу Україну. Останнім часом у нього склалася тенденція. Прем’єр Угорщини за декілька днів заявив, що “Україна – “нічийна земля”, “Час у війні на боці Росії” тощо.

Також серед нещодавніх цинічних висловлювань, що “Україна стає Афганістаном”. На думку Орбана, Захід повинен зрозуміти, що Путін не може дозволити собі програти війну і не програє, тому що наступного року в Росії будуть вибори, і він не може піти на них як президент, який програв війну.

Через зневажливе висловлювання прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана на адресу України посла Угорщини викликали до Міністерства закордонних справ України.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Телеграма та Viber.

Previous post Київський зоопарк розповів, як зігріває горилу Тоні та інших тропічних тварин на тлі відключень електрики
Next post США дадуть Україні зброю більшої дальності, пише Reuters. ATACMS, чи це GLSDB, неясно – новини України, Світ