Країни ЄС та G7 вводять стелю цін на російські нафтопродукти

Вона наголосила, що 5 лютого набуде чинності заборона ЄС на імпорт російських нафтопродуктів.

“Разом з “Великою сімкою” ми встановлюємо граничні ціни на ці продукти, скорочуючи доходи Росії та забезпечуючи стабільність світових енергетичних ринків”, – зазначила вона.



Раніше цього ж дня шведське головування у Раді ЄС повідомилоПостійні представники країн Євросоюзу погодили стелю цін на російські нафтопродукти.

У головуванні наголосили, що це важлива угода в рамках відповіді ЄС і партнерів на агресивну війну Росії проти України, що триває.



Редактор Radio Free Europe / Radio Liberty з питань Європи Рікард Йозвяк у Twitter уточнив, що йдеться про стелю $100 для дизельного палива, $45 для різних масел.

Також, за його словами, країни-члени ЄС дали письмове зобов’язання щодо перегляду граничної ціни на сиру російську нафту в березні. Нині ціна становить $60.



контекст:

Уряди країн Європейського союзу домовилися про обмеження ціни на російську морську нафту $60 за барель. До них приєдналися країни G7 (США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія та Японія), а також Австралія та інші країни. Цей захід набув чинності з 5 грудня. Вона покликана обмежити доходи, які Росія отримує для фінансування незаконної війни в Україні.

При цьому Україна, Польща та країни Балтії. наполягали на більш радикальному зниженні вартості російської нафти.

Президент України Володимир Зеленський назвав “несерйозним” встановлена ​​стеля цін. На його думку, барель має коштувати менше ніж $30.

Previous post У Пентагоні 3 лютого оголосили про новий пакет військової допомоги Україні
Next post Зеленський закликав запровадити санкції проти “Росатому” за ядерний шантаж Росії – новини на УНН