Військові зусилля Росії в Україні “підживлюються” турецьким експортом – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Торік турецькі компанії експортували техніку, яка потрібна для збройних сил Росії, на десятки мільйонів доларів. Це демонструє, як росія може нарощувати технічну силу, незважаючи на міжнародні санкції. УНН з посиланням на WSJ.

Подробиці

Дані показують, що щонайменше 13 турецьких фірм експортували товарів на загальну суму не менше 18,5 млн доларів, включаючи вироби із пластику, гуми та транспортні засоби. Експорт здійснювався щонайменше 10 російським компаніям, які перебувають під санкціями США за їхню роль у нападі Росії на Україну.

Турецькі компанії відправляли в Росії 15 мільйонів доларів у вигляді ліфтів, електрогенераторів та інших продуктів американського виробництва. Цим вони порушили експортний контроль США, покликаний позбавити Росії життєво важливого військового обладнання.

Минулого року США та понад 30 інших країн ввели санкції проти росії у відповідь на її повномасштабне вторгнення в Україну, намагаючись позбавити кремль засобів, зброї та технологій, необхідних для ведення війни.

Зараз США чинять тиск на треті країни, наприклад такі як Туреччина, щоб ті не забували про ключові аспекти санкцій. Наприклад, наприкінці минулого року високопосадовці США попередили Туреччину, що турецькі громадяни можуть бути оштрафовані і засуджені до тюремного ув’язнення за обслуговування літаків американського виробництва, що літають в Росії і з Росії, і порушують експортний контроль.

Канада ввела санкції проти пропагандистів Росії, у списку Басків та Газманів

Previous post Франція та Італія відправлять в Україну ЗРК SAMP/T-MAMBA — Допомога — tsn.ua
Next post 24-річна дівчина вийшла заміж за 85-річного чоловіка і хоче від нього завагітніти