Чому я вирішив піти до СБУ? Випробовую генетичний потяг. Моя бабуся займалася диверсіями щодо фашистів. Відчуваю її підтримку

“Чому ви вирішили піти до Служби безпеки?” – Запитала у Малюка журналістка Олена Фроляк.

“Я в дитинстві, в юнацькі роки відчував відповідний потяг і мріяв бути правоохоронцем, який боротиметься з такими серйозними, транснаціональними проявами злочинності, з ворожими спецслужбами і бути, відповідно, контррозвідником. Тому цікавився юриспруденцією, готувався до цього фізично, Національну академію Служби безпеки України, яку закінчив та став офіцером СБУ”, – розповів він.

За словами Малюка, він також відчуває “певний генетичний потяг” до служби в СБУ, оскільки його бабуся у роки Другої світової війни займалася диверсіями проти фашистів.

“Випробовую певний генетичний потяг, скажу вам. У мене бабуся по маминій лінії під час Другої світової війни воювала на території Польщі і займалася саме диверсіями стосовно фашистів. Працювала в одному з партизанських рухів разом із регулярними на той час радянськими розвідувальними силами. є тритомник, написаний її бойовою подругою, який називається “Таємниця Тухольських борів”, де описуються всі її подвиги. А дідусь мій пішов на війну рядовим, а повернувся капітаном. війну, був багаторазово поранений, зібрав усі можливі нагороди, зокрема два ордени Слави. Я також відчуваю якусь їхню ментальну підтримку”, – зізнався голова СБУ.

Контекст

Малюку 41 рік. Він народився у місті Коростишові Житомирської області. Є учасником АТО, має кілька нагород, зокрема нагрудні знаки “За відвагу” та “За доблесть”.

Малюк із березня 2020 року обіймав посаду першого заступника голови СБУ. Він став в.о. голови СБУ 18 липня 2022 року після відставки Івана Баканова.

7 февраля 2023 года Малюк возглавил СБУ.

Previous post Обвал мосту у Балтіморі – рятувальники дістали перших два тіла, ще 4 зникли безвісти
Next post Війна в Україні: армія РФ завдала 77 авіаударів за добу – новини LB.ua