Україна отримала транш у 1,5 млрд доларів від Світового банку

Україна отримала транш у 1,5 мільярда доларів від Великобританії та Японії через механізм Світового банку. Про це повідомила прес-служба міністерства фінансів України. Це позичка на підтримку політики розвитку за програмою “Основи зростання” (Growth Foundations Development Policy Loan – DPL).

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що виділені кошти підуть на підтримку основних пріоритетів державного бюджету країни. “Ефективна робота уряду разом із своєчасною підтримкою від партнерів дозволяють нам підтримувати стабільність фінансової системи навіть в умовах повномасштабної агресії та щоденного терору з боку Росії”, – сказав він.

Позика була схвалена Світовим банком 26 березня. Для включення до програми позик DPL Україні довелося виконати пакет із восьми вимог банку. До нього входили, зокрема, гармонізація митного та податкового законодавства України до норм ЄС, покращення фіскальної політики та регулювання ринків капіталу, забезпечення прозорості та підзвітності у системі електронних закупівель.

Також 29 березня Мінфін України та посол США у Києві Бріджіт Брінк підписали угоду про відстрочку виплат за державним боргом. Воно здійснюється у згоді з меморандумом про взаєморозуміння щодо припинення виплат за державним боргом із групою офіційних кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу. Меморандум було підписано у грудні 2023 року.

Previous post Українців женуть на війну проти Росії, заявив Сергій Юран — реакція мережі
Next post Теракт в Крокусі: в Таджикистані затримали девятьох людей