Опитування FRA щодо досвіду людей, які тікають від війни в Україні

FRA

Нове дослідження Агентства ЄС з фундаментальних прав (FRA) має на меті знайти відповіді на ці питання.

Результати дослідження будуть використані для надання рекомендацій ЄС та приймаючим країнам щодо подальшої підтримки біженців.

Оскільки війна в Україні триває, країни ЄС приймають і підтримують безпрецедентну кількість людей, які шукають безпеки в ЄС, – говорить директор FRA Майкл О’Флаерті. Це створює широкий спектр викликів у сфері фундаментальних прав зараз і, можливо, в майбутньому. Цим опитуванням FRA прагне допомогти ЄС та постраждалим країнам знайти стійкі рішення, які принесуть користь приймаючим країнам та людям, які втекли від цієї трагічної війни“.

Онлайн-опитування охоплює досвід та погляди всіх дорослих та їхніх дітей, які покинули Україну та переїхали до ЄС, рятуючись від війни.

Питання охоплюють проблеми, пов’язані з роботою, освітою, житлом та охороною здоров’я. Опитування також включає питання про вивчення мови, інтеграцію, а також досвід дискримінації та расизму.

Опитування проводиться у Болгарії, Чехії, Естонії, Німеччині, Угорщині, Італії, Іспанії, Польщі, Румунії, Словаччині та Чехії. Воно завершиться 30 вересня.

Люди, які тікають від війни в Україні, можуть заповнити анкету англійською, українською або російською мовами.

FRA планує оприлюднити результати опитування у 2023 році. Опитування є частиною ширших заходів FRA, спрямованих на вивчення впливу війни на фундаментальні права людини в ЄС.

Previous post Російські силовики продають житло та залишають Крим: розслідування Крим.Реалії
Next post СБУ ідентифікувала понад тисячу силовиків РФ, які «охоронятимуть» так званий референдум на Запоріжжі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *