НКРЕКУ займається популізмом, штрафуючи обленерго за відключення світла за командою “Укренерго” – “Розумні електромережі України”

“Я переконано вважаю, що дії регулятора в цьому випадку мають популістський характер, за всієї поваги, це не підходить регулятору і не має нічого спільного з good government”, – сказав він.

Баранюк наголосив, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ), накладає на обленерго штрафи за обов’язки, які вони на себе не брали, які виконуються в умовах війни.

“Ми зараз говоримо про те, щоб карати одну з компаній за те, що ще точно не перевірено і де є досить висока похибка не з вини комісії, не з вини компаній, не з вини держави, а з держави-сусіда”, – сказав Баранюк.

Він додав, що зараз українці вважають енергетиків героями, які ризикуючи своїм життям, повертають людям світло.

“Більше того, обленерго фактично позбавлені RAB-тарифу, вони зазнали недостатнього підняття заробітних плат і працюють в умовах, коли їхній персонал активно мобілізують”, – наголосив експерт.

контекст:

Росія восени та взимку здійснила 12 хвиль масованих ракетних та 14 безпілотних атак на українську енергетику. У країні почали вводити тимчасові відключення світла, окремих випадках вони сягали кількох діб.

За даними уряду на грудень, фактично 50% енергосистеми пошкоджено чи зруйновано. Зокрема, російськими ракетами уражені всі теплові електростанції та більшість ГЕС.

Президент РФ Володимир Путін визнав, що Росія цілеспрямовано обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури України.

Previous post Мінреінтеграції: українцям сповіщатимуть про перегляд їхніх персональних даних – новини на УНН
Next post Володимиру Зеленському виповнюється 45: як президента привітали зірки