Ринок праці оживає: зростає кількість вакансій, за рік 600 000 українців знайшли роботу – новини України, Економіка

На ринку праці фіксуються позитивні тенденції, зростає кількість найманих працівників та вакансій від роботодавців. 600 тисяч українців повернулися до роботи з березня минулого року. Про це повідомила заступник міністра економіки України Тетяна Бережна.

“Хоч станом на сьогоднішній день ми ще не досягли довоєнного рівня кількості зайнятих, можемо констатувати, що з березня минулого року 600 000 українців повернулися до роботи. Станом на кінець 2022 року кількість найманих працівників, за даними реєстру застрахованих осіб, склала 8, 6 мільйонів”, – розповіла Бережна.

За її словами, активізації ситуації на ринку праці сприяли запроваджені програми стимулювання підприємництва та зайнятості, такі як грантові програми – “єРобота”, програми виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та інші.

Також набирає обертів проект “Армія відновлення”, завдяки якому ми залучаємо безробітних до виконання суспільно корисних робіт з відновлення країни. На сьогоднішній день до виконання таких робіт залучено вже понад 9500 безробітних у 14 областях. Беззаперечним лідером у цьому проекті є Полтавська область. люди отримують від держави оплату щонайменше 6700 грн, що більше ніж середній розмір допомоги з безробіття. Держава вже виплатила безробітним за виконання робіт з відновлення 63 млн грн”, – повідомила заступник міністра.

Як звільняють працівників під час війни. Поради HR-роботодавцям, як не схибити

Наталія Софієнко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Потворний виродок, підписуй контракт!” – “Жадібне пузо, обіцяй пожертвувати Україні £1 млн”. Ф’юрі та Усик публічно посперечалися про умови бою.
Next post Яке сьогодні, 17 березня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити