Дочка Соловйова, яка живе в Москві, відкрито критикує війну та називає свою творчість антивоєнним – ЗМІ

У відкритих облікових записах у соцмережах, які виявили журналісти, 32-річна дочка пропагандиста критикує обмежувальні закони та закликає суспільство до толерантності.

У березні 2022 року вона записала для свого Tik-Tok два антивоєнні відео. Соловйова розповіла про те, що в Росії заборонили “називати війну війною” та запровадили військову цензуру. У першому відео вона засудила дії російської влади та зазначила, що ні в якому вигляді не виправдовує те, що робить “ця держава”. У другому ролику вона попросила свою англомовну аудиторію не ототожнювати Росію з її президентом.

“Я хочу, щоб ви знали: Росія – це не Путін. І не дозволяйте ненависті перемогти, тому що саме цього вони домагаються”, – заявила Соловйова.

У Twitter 21 вересня, в день оголошення мобілізації, вона анонсувала концерт гурту, в якому грає на бас-гітарі, і заявила, що вся її діяльність”була, є і буде антивоєнною”.

Катерина Соловйова грає у музичній групі, танцює на московських бурлеск-сценах та режисує феміністські спектаклі, пише видання. У квітні та травні вона поставила в Москві виставу “28 днів” про стигматизацію менструації та домашнє насильство.

У 2018 році Соловйова в Москві поставила спектакль на підтримку фонду “Насильству.Нет”, який у 2020 році був визнаний Мін’юстом іноземним агентом. Соловйов був на прем’єрі вистави та запрошував дочку розповісти про цю театральну роботу в ефірі “Вести.фм”.

“Останні 10 років Катерина Соловйова у своїх соцмережах підтримувала образ опозиціонерки – закликала донатити у фонди Насильству. і ОВД-Інфо“, критикувала арешти протестувальників проти влади, і одночасно освідчувалася любов’ю до свого батька”, – пише видання.

контекст:

Соловйов – одне із головних російських пропагандистів. Проти нього ЄС, Великобританія, Канада, Швейцарія, Австралія, Японія, Нова Зеландія та Україна запровадили санкції. У рішенні ЄС наголошувалося, що він відомий своїм “вкрай ворожим ставленням до України” та звеличенням російського уряду. “Отже, він несе відповідальність за підтримку дій та політики, які підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України”, – сказано у рішенні.

Євросоюз заборонив йому в’їзд на свою територію та заморозив активи. Після цього влада Італії заявила про заморожування активів Соловйова на €8 млн, а YouTube заблокував два його канали.

Українське слідство оголосило Соловйову про підозру у публічних закликах до зміни державного кордону України, що призвело до тяжких наслідків – загибелі людей. Його планують оголосити у міжнародний розшук.

2 січня 2023 року Соловйов під час свого ефіру на телеканалі “Росія 1” висловив думку, що “життя сильно переоцінене” і росіянам не потрібно боятися вмирати.

Соловйов мешкає на дві родини, одна з яких – секретна, йдеться в опублікованому 22 травня розслідуванні команди російського опозиціонера Олексія Навального.

Previous post У Румунії розпочалися військові навчання НАТО
Next post Росіяни вчиняють ракетні атаки з військовою і психологічною метою, – Маляр