Посла РФ у Франції не запросили святкувати річницю Перемоги

Посла РФ у Франції не запросили святкувати річницю Перемоги

Фото: Википедия

Посла Росії у Франції не запросили на офіційні заходи в Парижі, присвячені 77-й річниці Перемоги

На 8 травня у Франції заплановані церемонії у зв’язку з 77-ю річницею капітуляції фашистської Німеччини, але на святкуванні не буде посла РФ.


 

Посла Росії у Франції Олексія Мешкова не запросили на офіційні заходи в Парижі, присвячені 77-й річниці Перемоги. Про це повідомляє російське державне агентство ТАРС.


 


Повідомляється, що 8 травня у Франції відбудуться церемонії у зв’язку з 77-ю річницею капітуляції фашистської Німеччини. Президент Франції Емманюель Макрон очолить церемонію на Єлисейських полях у Парижі, але на святкуванні не буде посла РФ.


 


“8 травня у Франції традиційно проводитимуть святкування, присвячені перемозі у Другій світовій війні. Завжди посли і військові аташе – спочатку Радянського Союзу, потім Росії, Білорусі – як країн, які зробили вирішальний внесок у перемогу над фашизмом, – запрошувалися. Цього року нам місця на трибуні не знайшлося. Хоча там сидітимуть посли тих країн, які воювали на боці гітлерівської Німеччини”, – сказав Мешков.


 

Раніше повідомлялося, що французький президент Макрон говорив з Путіним про Маріуполь. Макрон наголосив на міжнародному гуманітарному праві і “закликав Росію виконати свої зобов’язання постійного члена Радбезу ООН, поклавши край цій руйнівній агресії”.


 

Previous post ОП: Гарантії безпеки – це служба 911
Next post Біля Кремінної війська РФ намагаються форсувати Сіверський Донець – голова військової адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *