Співробітників «Газпрому» зобов’язали здати гроші на допомогу пораненим в Україні російським воякам

Від співробітників російського газового монополіста – компанії «Газпрому» – вимагають здавати гроші на допомогу пораненим на війні в Україні російським воякам.

У розпорядженніросійської служби Радіо Свобода опинився скріншот повідомлення у месенджері WhatsApp із чату співробітників Ленського відділу охорони «Газпрому» в Республіці Саха (Якутія). У ньому співробітників компанії зобов’язують перерахувати 1000 рублів (у перерахунку приблизно понад 600 гривень – ред.) на допомогу військовим, пораненим в Україні.

Серед пояснень такої необхідності – у лікарнях та шпиталях «катастрофічно не вистачає медикаментів».

«Шановні колеги, за час проведення «спецоперації» з’явилося дуже багато військовослужбовців Далекосхідного військового округу, які зазнали різного роду поранень і травм. Філія ПАТ «Газпром», Далекосхідне міжрегіональне управління ПАТ «»Газпром у місті Хабаровську, зголосилася надати матеріальну допомогу для закупівлі медикаментів, яких катастрофічно не вистачає в лікарнях і військових шпиталях. Необхідно на цей номер телефону здійснити переказ на суму не менше 1000 рублів. Після переказу коштів на той же номер Вотсапом необхідно відправити останні 4 цифри і своє прізвище. Це необхідно зробити, оскільки надалі буде зроблено звіт для керівництва загону про те, скільки людей взяли активну участь в наданні матеріальної допомоги та кількість тих, хто проігнорував це прохання», – йдеться в повідомленні.

За словами джерела російської служби Радіо Свобода, яке надіслало скріншот до редакції, у чаті перебуває близько 100 співробітників загону охорони. За словами джерела, такі чати мають і інші загони.

«Раніше збір коштів був добровільним, але на постійній основі. Тепер він став добровільно-примусовим», – пояснив цей чоловік, який попросив не називати його імені з міркувань безпеки.

У Далекосхідному міжрегіональному управлінні охорони «Газпрому» не відповіли на дзвінок Радіо Свобода, як і у профспілці цієї організації. З Telegram-каналу профспілки цього управління випливає, що його члени вже збирали гроші російським військовим, пораненим в Україні та лікування в російських госпіталях. В результаті таких акцій у березні, травні та червні було зібрано понад пів мільйона рублів.

Міністерство оборони Росії востаннє повідомляло офіційні дані про загиблих та поранених в Україні військових 25 березня – понад 5 тисяч осіб. Українська сторона каже про понад 54 тисячі загиблих російських військових.

Previous post чи знайде Віктор Орбан соратників усередині ЄС?
Next post Словенія передасть Україні 28 танків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *