СБУ затримала колишнього беркутівця: “зливав” позиції українських військ – новини України, Політика

СБУ затримала колишнього беркутівця, який “зливав” бойові позиції українських військ на Донеччині. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За даними слідства, після 24 лютого минулого року чоловік почав з власної ініціативи збирати інформацію про базування та переміщення підрозділів Сил оборони у районах міст Гірник та Красногорівка. Для цього об’їжджав місцевість та приховано спостерігав за підрозділами українських військ.

Зібрані відомості передавав своїй дочці, яка мешкає у тимчасово окупованому Севастополі, у вигляді текстових повідомлень у месенджері. Жінка передавала отриману інформацію своєму знайомому – учаснику окупаційного угруповання РФ на півострові, повідомили у СБУ.

Розвідувальні дані були потрібні ворогові для підготовки прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Крім того, за даними СБУ, поплічник агресора пропонував знайомому дочці свою допомогу у проведенні диверсій проти підрозділів ЗСУ. Для цього він просив надати йому відповідне озброєння та боєприпаси.

Під час затримання зловмисника правоохоронці виявили мобільний телефон та символіку терористичної організації ДНР.

СБУ затримала колишнього беркутівця:
СБУ затримала колишнього беркутівця:
СБУ затримала колишнього беркутівця:
СБУ затримала колишнього беркутівця:

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

  • Сьогодні Офіс генерального прокурора оголосив підозру командиру 52-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку ЗС РФ, який, за даними слідства, віддавав злочинні накази про обстріл мирних українських міст, зокрема, Дніпра 14 січня цього року, внаслідок ракетного удару за яким загинули 46 людина.

Вадим Ребрина

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Зелена комета, яку востаннє бачили неандертальці, підійде до Землі 1 лютого.
Next post Футбольного блогера Савіна звинуватили у дискредитації армії