ГУР: Лукашенко – одна із цілей Росії. Він це розуміє і йому важко.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко розуміє, що є однією з цілей Росії, і перебуває у скрутному становищі. Про це заявив в ефірі телемарафону заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За словами Скибицького, Лукашенко не хоче брати участь у війні, він використовує різні методи, щоб не бути втягнутим безпосередньо у війну.

“Він готовий віддати все, що має”, – заявив представник ГУР.

Розвідник зазначив, що зараз поширилася інформація, що у Білорусі починають знімати зі складів зберігання техніку та віддавати Росії.

“Ми це бачимо. Ми бачили танки, які передали Росії. Ми бачили танки, які були вивезені з території Білорусі”, – розповів Скібіцький.

З його слів, Лукашенко знає, чим ризикує.

“У нього є сім’я, у нього є бізнес. І події, що відбулися, пов’язані з міністром закордонних справ (глава МЗС Білорусі Володимир Макей раптово помер у листопаді 2022 року – ред.)… Він багато змінив у своїй особистій охороні, посилив засоби безпеки . Він розуміє, що є однією з цілей Російської Федерації. І тому йому важко”, – сказав представник ГУР.

  • У ГУР заявили, що російському диктатору Володимиру Путіну вигідно нагнітати ситуацію з Білоруссю та нібито загрозою її приєднання до війни проти України, проте навіть Лукашенко вже “не дуже грає в це”.
  • 24 січня Лукашенко заявив, що Україна пропонувала йому “пакт про ненапад”.

Читайте також: Якщо ми дістаємо до Енгельса, то дістанемо і до Кремля – заступника голови військової розвідки.

Наталія Медведєва

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post усемеро за два місяці побільшало могил на кладовищі «ПВК Вагнера» у Краснодарському краї РФ
Next post Загальна банківська мережа Power Banking розширилася на 1827 банківських відділень в Україні.