Коломойський хоче повернутися у велику політику в парламенті через Палицю та Дубинського – експерт – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Український олігарх Ігор Коломойський хоче повернутися у велику політику, зокрема повернути собі вплив у парламенті через підконтрольних йому народних депутатів Ігоря Палиці, Олександра Дубинського та Олега Дунду. Про це у своєму матеріалі написала блогер та політичний експерт Світлана Кушнір, пише УНН.

“Одіозний олігарх Ігор Коломойський планує зібрати нову власну депутатську групу у парламенті та шантажувати владу. Фактично взяти “золоту акцію”, якою можна буде тиснути на прийняття рішень. І якщо раніше подібні потуги Банковій вдалося припинити, просто виключивши з фракції Олександра Дубинського, то зараз Коломойський завдає удару у відповідь. З чим йому допомагають Ігор Палиця (у якого прямо зараз кияни через суд намагаються відібрати історичну садибу Терещенка, яку він знищує), Олег Дунда та той самий Дубинський”, – зазначила вона.

За словами Кушнір, мета олігарха – сколотити з депутатів – переважно “Слуги народу” – групу в 15 – 18 “багнетів” і вимагати преференції для свого бізнесу.

“Головний ляльковод буде Коломойський, Палиця та Дубинський – виконавці. Але для цього їм треба збити ОПЗЖ, які зараз голосують в унісон із владою. Олега Дунда в цьому плані обрано на роль “барана”, який має публічно йти на таран ОПЗЖ, очоливши в СН гучний процес боротьби з її вихідцями. І це дуже цікаво! Тому що це – яскравий приклад досить поширеної зараз тенденції, коли люди, які ніби з чимось борються – насправді виявляються самі замішані по повній. Тому що Олег Дунда, який видає себе за великого “борця з колаборантами”, а сам у 2014 році був одним із головних фінансистів “антимайдану” по Київській області та по вуха вимазався у “ригівському” болоті”, – нагадала експерт.

Вона наголосила, що цей зв’язок не був розірваний досі, навівши відповідний приклад.

“Вже у 2022 році під час урочистих заходів щодо відзначення Дня Незалежності у Фастові, Дунда від себе особисто вручив опальному депутату Фастівської міської ради від ОПЗЖ Юлії Пасічнюк подяку. Півроку вже йшла війна, десятки тисяч загиблих, а йому не соромно вітати тих, хто кликав в Україну Росії. Як на мене, то після всього Дунда має бути вигнаний із Ради. Та й не лише він. Адже журналісти-розслідувачі вже неодноразово писали про зв’язок Дубинського, Палиці, Дунди та інших нардепів з Коломойським. Виходили цілі розслідування про те, що вони навіть приймальні розташовані в його бізнес-центрі “Міленіум”. Повідомлялося, що ці нардепи фактично на зарплаті в олігарха. Як на мене, то олігархічному обслуговуванню в парламенті вільної країни – також не місце”, – констатувала Світлана Кушнір.

Previous post Очікувана прем’єра, “Трон-3” з Джаредом Літо готується до зйомок – подробиці про проект – новини України, Різне
Next post Мінреінтеграції: українцям сповіщатимуть про перегляд їхніх персональних даних – новини на УНН