Макєєв: Будапештський меморандум для всіх країн світу дав поганий сигнал про ядерну зброю – новини України, Політика

Порушення Росією Будапештського меморандуму та подальше ненадання Україні повної підтримки в галузі безпеки від США та Британії дали поганий сигнал про ядерну зброю для всіх країн світу. Про це в інтерв’ю DW заявив посол України у Німеччині Олексій Макєєв.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Україні здавалося, що вона отримала гарантії безпеки щодо Будапештського меморандуму, але це виявилися лише запевненнями, зазначив Макєєв.

“Росія порушила цей Будапештський меморандум, а ми не отримали повної підтримки безпеки від США, Великої Британії та інших ядерних держав. Це був поганий сигнал для всіх країн світу, які зрозуміли, що лише ядерна зброя може врятувати їх від нападу такого агресора”, – сказав він.

ДОВІДКА. Російські пропагандистські ЗМІ та Telegram-канали намагаються розігнати новину у дусі “Макєєв хоче ядерну зброю для України”. Проте з повного тексту інтерв’ю видно – йшлося про гарантії безпеки та їх моделі.

Тому Україна хоче розпочати дискусію щодо гарантій безпеки, зазначив Макєєв. Одну з таких ідей презентував президент Володимир Зеленський – Договір безпеки.

“Це обговорюється зараз у всіх столицях. Важливо, щоб увесь світ подбав про те, щоб ці гарантії були підкріплені конкретними інструментами, які допоможуть зробити так, щоб Росія їх не порушила”, – додав посол.

Читайте також: Ідемо до НАТО. Єрмак та Расмуссен показали Зеленському проект гарантій безпеки: що там

Марко Сировий

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Стало відомо, скільки танків Leopard 2 Іспанія планує передати Україні в рамках перших поставок
Next post Прем’єр Ізраїлю заявив про готовність стати посередником між Україною та РФ, якщо його попросять про це США.