Забезпечив доставку ТРО зброї та боєприпасів: генерал Галушкін обурився через атаку на Лієва та розповів про співпрацю на початку вторгнення – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Бригадний генерал Юрій Галушкін обурився через інформаційну атаку на вже колишнього т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Олександра Лієва та розповів, як на початку вторгнення Росії останній забезпечував доставку ТрО зброї та боєприпасів. УНН.

Лист Юрія Галушкіна оприлюднив на своїй сторінці у Facebook Олександр Лієв та зазначив, що “не надто фейсбучний генерал” надіслав власноруч написаний “пост” про підтримку та доручив довести до громадськості.

Цитата

“На момент повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну, я, бригадний генерал Юрій Галушкін, був командувачем Сил територіальної оборони ЗС України.

У ті дні особливо гостро стояло питання забезпечення зброєю боєприпасами бригад та батальйонів ТрО у всіх областях України, адже сили ТрО були утворені лише за кілька місяців до вторгнення та їхня комплектація не була завершена.

28 лютого 2022 року Олександр Лієв за дорученням міністра оборони України приєднався до забезпечення зброєю та боєприпасами Сил ТрО. Завдяки організованій ним логістичній системі, протягом 30 діб у в/год ТрО було доставлено десятки тисяч одиниць зброї та десятки тонн боєприпасів та засобів індивідуального захисту. Доставка здійснювалася, насамперед, до зон активних бойових дій: Київську, Херсонську, Донецьку, Луганську, Миколаївську, Харківську, Житомирську, Сумську, Полтавську, Чернігівську, Запорізьку області. Мої побратими, командири бригад ТрО добре знають Лієва та його внесок у нашу обороноздатність.

Майже цілодобово я був із Лієвим на зв’язку. Вдячний за його роботу і стверджую, що саме його оперативні та злагоджені дії були одним із важливих факторів, який дав можливість швидко розгорнути Сили територіальної оборони та дати гідну відсіч збройній агресії Росії.

Обурює інформаційна атака, яку доводиться переживати Олександру та його сім’ї. Хочу висловити слова підтримки. Слава Україні!” – Написав генерал Галушкін.

Нагадаємо

2 лютого ЗМІ оприлюднили інформацію, що Лієв нібито має російське громадянство, але 3 лютого спростували інформацію.

Також 3 лютого Міністерство оборони України повідомило про звільнення за власним бажанням вчасно керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Олександра Лієва.

“Будь-яких фактів, які б підтверджували наявність у Лієва іншого громадянства, крім українського, до Міноборони не надавалося”, – додали у відомстві.

Previous post Прем’єр-міністр Ефіопії провів першу зустріч із лідерами Тиграю після мирної угоди – новини на УНН
Next post Ракетний удар по Дніпру – з великої родини дивом вижила тільки бабуся — tsn.ua